Felfújtak

Laktózmentesrizskochmeggyraguval

Laktózmentes rizskoch meggyraguval

Hozzávalók
A rizskoch-hoz
200 g
rizs
600 ml
mandulatej
400 ml
víz
40 g
vaníliás cukor
2 csipet
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
fahéj
5 db
tojás
90 g
kristálycukor
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 - 150 ml
víz
3 ek
porcukor
1 mk
őrölt fahéj
2 tk
étkezési keményítő + 1 ek víz

Elkészítés

A laktózmentes rizskoch első lépéseként a rizst, a mandulatejet, a vizet, vaníliás cukrot, egy csipet sót, a narancshéjat és a fahéjat egy lábasba tesszük, és közepes lángon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk. Közben kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. 

A meggyraguhoz egy kisebb lábosban közepes lángon felmelegítjük a meggyet a vízzel, a cukorral és a fahéjjal, majd 2-3 percig főzzük. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel, és ha újraforrt, elzárjuk. 

Ha elkészült a tejberizs, 2-3 részletben belekeverjük a sárgáját, és hagyjuk kihűlni. Ezután egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt, 25 x 25 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A meggyraguval tálaljuk.

laktozmentes-rizskoch-meggyraguval
Laktózmentes rizskoch meggyraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc 

Még több desszert, amihez nem lesz szükség tejre:

Laktózmentes fahéjas csiga

Vegán túrógombóc

Csokis muffin glutén- és laktózmentesen

www.streetkitchen.hu

Ha laktózérzékenyek vagytok, akkor sem kell lemondanotok az alapvetően durván tejes dolgokról. Sokszor helyettesíthető növényi italokkal is a tej, úgyhogy ne féljetek belevágni.

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

6 főre
A rizskoch-hoz
200 g
rizs
600 ml
mandulatej
400 ml
víz
40 g
vaníliás cukor
2 csipet
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
fahéj
5 db
tojás
90 g
kristálycukor
A meggyraguhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 - 150 ml
víz
3 ek
porcukor
1 mk
őrölt fahéj
2 tk
étkezési keményítő + 1 ek víz

A laktózmentes rizskoch első lépéseként a rizst, a mandulatejet, a vizet, vaníliás cukrot, egy csipet sót, a narancshéjat és a fahéjat egy lábasba tesszük, és közepes lángon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk. Közben kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. 

A meggyraguhoz egy kisebb lábosban közepes lángon felmelegítjük a meggyet a vízzel, a cukorral és a fahéjjal, majd 2-3 percig főzzük. Besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel, és ha újraforrt, elzárjuk. 

Ha elkészült a tejberizs, 2-3 részletben belekeverjük a sárgáját, és hagyjuk kihűlni. Ezután egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt, 25 x 25 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A meggyraguval tálaljuk.

laktozmentes-rizskoch-meggyraguval
Laktózmentes rizskoch meggyraguval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc 

Még több desszert, amihez nem lesz szükség tejre:

Laktózmentes fahéjas csiga

Vegán túrógombóc

Csokis muffin glutén- és laktózmentesen

Ha tetszett a Laktózmentes rizskoch meggyraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept