Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A muffinhoz
- 75 g kakaópor
- 80 g mandulaliszt
- 100 ml juharszirup
- 125 g almaszósz
- 125 ml kókuszolaj
- 4 db tojás
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- ½ db vaníliarúd
A krémhez
- 180 g cukormentes étcsoki (laktózmentes)
- 60 g kókusztejkonzerv
- 60 g kókuszolaj
A díszítéshez
- csokireszelék
- mandula
Hozzávalók
A muffinhoz
- 75 g kakaópor
- 80 g mandulaliszt
- 100 ml juharszirup
- 125 g almaszósz
- 125 ml kókuszolaj
- 4 db tojás
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- ½ db vaníliarúd
A krémhez
- 180 g cukormentes étcsoki (laktózmentes)
- 60 g kókusztejkonzerv
- 60 g kókuszolaj
A díszítéshez
- csokireszelék
- mandula
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival, majd muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formában 12-felé osztjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket kb. 25 percre, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a krém hozzávalóit összemelegítjük, majd hűtőbe dobjuk, és ha hidegre hűlt (de ne várjuk meg, amíg szilárdra hűl), egy robotgéppel kihabosítjuk, és csillagcsöves nyomózsákból a muffinok tetejére nyomjuk. Reszelt csokival és pár szem mandulával díszíthetjük a tetejüket.
Ha tetszett a csokis muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!