Laktózmentes
Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml szójatej
- 1 csomag instant élesztő
- 345 g kenyérliszt
- 80 g kókuszcukor
- 1 mk só
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
- 4 ek margarin
- 100 g kristálycukor
- 100 g kókuszcukor
- 1 ½ ek őrölt fahéj
A leöntéshez
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 ml szójatej
A tálaláshoz
- porcukor ízlés szerint
Hozzávalók
A tésztához
- 180 ml szójatej
- 1 csomag instant élesztő
- 345 g kenyérliszt
- 80 g kókuszcukor
- 1 mk só
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
- 4 ek margarin
- 100 g kristálycukor
- 100 g kókuszcukor
- 1 ½ ek őrölt fahéj
A leöntéshez
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 ml szójatej
A tálaláshoz
- porcukor ízlés szerint
A laktózmentes fahéjas csiga elkészítéséhez a szójatejben aktiváljuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal összekeverve kidagasztjuk. A tésztát lefedve 60 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, elkenjük rajta a margarint, egyenletesen rászórjuk a cukrot, a kókuszcukrot és a fahéjt, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Egy kiolajozott tepsibe nem túl szorosan belepakoljuk a csigákat, és lefedve további 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd nyakon öntjük a felforralt, vaníliás cukorral elkevert szójatejjel, és hagyjuk, hogy a fahéjas csigák teljesen magukba szívják. Langyosan már kínálhatjuk is, a tetején egy kevés porcukorral megszórva.
- Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a laktózmentes fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több laktózmentes recept a Street Kitchen oldaláról:
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal