Laktózmentes fahéjas csiga

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
180 ml szójatej
Hozzávaló kipipálva
1 csomag instant élesztő
Hozzávaló kipipálva
345 g kenyérliszt
Hozzávaló kipipálva
80 g kókuszcukor
Hozzávaló kipipálva
1 mk só
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
4 ek margarin
Hozzávaló kipipálva
100 g kristálycukor
Hozzávaló kipipálva
100 g kókuszcukor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek őrölt fahéj

A leöntéshez

Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml szójatej

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
porcukor ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Laktózmentes fahéjas csiga

Ha egy klasszikus receptben a tejet szójatejre, a vajat pedig margarinra cseréljük, kész is a tökéletes laktózmentes csiga.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
180 ml szójatej
Hozzávaló kipipálva
1 csomag instant élesztő
Hozzávaló kipipálva
345 g kenyérliszt
Hozzávaló kipipálva
80 g kókuszcukor
Hozzávaló kipipálva
1 mk só
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
4 ek margarin
Hozzávaló kipipálva
100 g kristálycukor
Hozzávaló kipipálva
100 g kókuszcukor
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek őrölt fahéj

A leöntéshez

Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
150 ml szójatej

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
porcukor ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A laktózmentes fahéjas csiga elkészítéséhez a szójatejben aktiváljuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal összekeverve kidagasztjuk. A tésztát lefedve 60 percig kelesztjük.

Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, elkenjük rajta a margarint, egyenletesen rászórjuk a cukrot, a kókuszcukrot és a fahéjt, majd feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Egy kiolajozott tepsibe nem túl szorosan belepakoljuk a csigákat, és lefedve további 30 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd nyakon öntjük a felforralt, vaníliás cukorral elkevert szójatejjel, és hagyjuk, hogy a fahéjas csigák teljesen magukba szívják. Langyosan már kínálhatjuk is, a tetején egy kevés porcukorral megszórva.

  • Elkészítési idő: 120 perc
laktozmentes-fahejas-csiga
Laktózmentes fahéjas csiga

Ha tetszett a laktózmentes fahéjas csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több laktózmentes recept a Street Kitchen oldaláról:

Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal

Laktózmentes pudingos szilvaleves

Édes reggeli bulgurkása

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?