Maradékmentő receptek

Almászellerkrémlevessokmagvas-gyömbéressültzellerkockákkal

Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal

Hozzávalók
A levesbetéthez
1 db
zellergumó
1 ek
olívaolaj
só, bors
15 g
fekete szezámmag
15 g
napraforgómag
15 g
tökmag
15 g
dió
15 g
friss gyömbér
2 ek
méz
2 tk
chilipor
A leveshez
3 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
15 g
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 db
burgonya
2 db
zellergumó
2 db
alma
1 l
zöldségalaplé
0.5 csokor
friss kakukkfű
só, bors
150 ml
növényi tej

Elkészítés

Az almás zellerkrémleveshez a zellergumók szárát a levelekkel együtt eltávolítjuk és félrerakjuk. A levesbetéthez a zellergumót meghámozzuk, majd közepes méretű kockákra aprítjuk. A zellerkockákat egy tepsire szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd mehetnek a 200 fokos sütőbe kb. 20 percre. 

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, lepirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és gyömbért, majd hozzádobjuk az aprított fokhagymát is. 1-2 percig pirítjuk, majd mehet hozzá a felkockázott burgonya, zeller és alma, ezután alaposan lepirítjuk 5-6 perc alatt, aztán felöntjük a zöldségalaplével és 15-18 percig főzzük.

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fekete szezámmagot, valamint a felaprított napraforgómagot, tökmagot és diót. Egy keverőtálban kikeverjük a reszelt gyömbért a mézzel és a chiliporral, majd hozzádobjuk a sült zellerkockákat és a magvakat, alaposan összekeverjük, hogy mindenhol rátapadjanak a magok. 

Mikor megpuhultak a levesben a zöldségek és az alma, hozzádobjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Kiveszünk belőle egy merőkanállal és egy tálkában elkeverjük a növényi tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a levesünkbe. 1-2 perc alatt összerottyantjuk, és kész is az almás zellerkrémlevesünk.

Tálalásnál először a magvas zellerkockákból halmozunk egy tányérba, majd felöntjük a levessel.

Almás zellerkrémleves
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még mindig krémleveseket keresel? Lesd meg ezeket is:

Csípős zellerkrémleves

15 perces cukkinikrémleves

Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves

Fokhagyma krémleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagyon finom, pikáns leves készül ebből a receptből, hiszen nem csak gyömbért teszünk bele, de még chilit is. A sokmagvas levesbetét csak még tutibbá teszi ezt a receptet!

Hozzávalók

4 főre
A levesbetéthez
1 db
zellergumó
1 ek
olívaolaj
só, bors
15 g
fekete szezámmag
15 g
napraforgómag
15 g
tökmag
15 g
dió
15 g
friss gyömbér
2 ek
méz
2 tk
chilipor
A leveshez
3 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
15 g
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 db
burgonya
2 db
zellergumó
2 db
alma
1 l
zöldségalaplé
0.5 csokor
friss kakukkfű
só, bors
150 ml
növényi tej

Az almás zellerkrémleveshez a zellergumók szárát a levelekkel együtt eltávolítjuk és félrerakjuk. A levesbetéthez a zellergumót meghámozzuk, majd közepes méretű kockákra aprítjuk. A zellerkockákat egy tepsire szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd mehetnek a 200 fokos sütőbe kb. 20 percre. 

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, lepirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és gyömbért, majd hozzádobjuk az aprított fokhagymát is. 1-2 percig pirítjuk, majd mehet hozzá a felkockázott burgonya, zeller és alma, ezután alaposan lepirítjuk 5-6 perc alatt, aztán felöntjük a zöldségalaplével és 15-18 percig főzzük.

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fekete szezámmagot, valamint a felaprított napraforgómagot, tökmagot és diót. Egy keverőtálban kikeverjük a reszelt gyömbért a mézzel és a chiliporral, majd hozzádobjuk a sült zellerkockákat és a magvakat, alaposan összekeverjük, hogy mindenhol rátapadjanak a magok. 

Mikor megpuhultak a levesben a zöldségek és az alma, hozzádobjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és egy botmixerrel krémesre turmixoljuk. Kiveszünk belőle egy merőkanállal és egy tálkában elkeverjük a növényi tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a levesünkbe. 1-2 perc alatt összerottyantjuk, és kész is az almás zellerkrémlevesünk.

Tálalásnál először a magvas zellerkockákból halmozunk egy tányérba, majd felöntjük a levessel.

Almás zellerkrémleves
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még mindig krémleveseket keresel? Lesd meg ezeket is:

Csípős zellerkrémleves

15 perces cukkinikrémleves

Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves

Fokhagyma krémleves

Ha tetszett az Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept