Hirdetés

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2 ek étolaj
1 dl fehérbor
½ ek liszt
3 dl víz
1 csipet szárított kakukkfű
1 ½ dl tejszín
1 tk vaj
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
4 szelet ciabatta
4 dkg reszelt sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fokhagyma krémleves

Krémlevest elég sokféle zöldségből, gyümölcsből lehet készíteni... de a fokhagyma krémlevesnek nincsen párja, főleg ennek, aminek a sütőben sült fokhagyma és végül a durván sajtos pirítós ad értelmet! De inkább nézzétek meg a videót.
Kipróbáltam, jóóó lett!
84
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2 ek étolaj
1 dl fehérbor
½ ek liszt
3 dl víz
1 csipet szárított kakukkfű
1 ½ dl tejszín
1 tk vaj
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
4 szelet ciabatta
4 dkg reszelt sajt
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?