Laktózmentes
Hozzávalók
- 700 g zellergumó
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- ½ db chilipaprika
- 3 csipet Cayenne-bors
- só, bors
- 1 ½ l zöldségalaplé
- pár csepp citromlé
- 1 mk kristálycukor
- chiliolaj a tálaláshoz
Hozzávalók
- 700 g zellergumó
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- ½ db chilipaprika
- 3 csipet cayenne-bors
- só, bors
- 1 ½ l zöldségalaplé
- pár csepp citromlé
- 1 mk kristálycukor
- chiliolaj a tálaláshoz
A csípős zellerkrémleveshez a zellergumót megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a zellerkockákat, és ezzel is pirítjuk még 2-3 percig. Mehet rá az apróra vágott chilipaprika, a Cayenne-bors, só és őrölt fekete bors is.
Felöntjük az alaplével, és 20-25 perc alatt puhára főzzük a zellert. Jöhet egy alapos turmixolás, hogy igazán krémes legyen a végeredmény. Pár csepp citromlével és a cukorral ízesítjük, végül tálaláskor chiliolajjal meglocsoljuk.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha sosem elég a csípősből, akkor ezek még jól jöhetnek: