Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 450 g cukkini
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 100 ml főzőtejszín
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- 3 ek pirított hagyma
15 perces cukkinikrémleves
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 450 g cukkini
- 600 ml zöldségalaplé vagy víz
- só, bors
- 100 ml főzőtejszín
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- 3 ek pirított hagyma
A vöröshagymát és a fokhagymákat apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk az olajon. A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeiket, majd hosszában először ketté, aztán kisebb szeletekre vágjuk, és a hagymával pirítjuk még 2-3 percig, ezután felöntjük az alaplével vagy vízzel.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, és 8 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel, mehet bele a petrezselyem és a snidling, amiből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, végül egy alapos turmixolás következik. A levest pirított hagymával és egy kis vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a 15 perces cukkinikrémleves recetpje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Levesek nyárra: