Maradékmentő receptek

Bejgligubamaradékbejgliből

Bejgliguba maradék bejgliből

Hozzávalók
2 rúd
bejgli
(egy mákos, egy diós, de lehet ugyanolyan ízű mindkettő)
400 ml
tej
100 g
darált mák
100 g
darált dió
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
A sodóhoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
650 ml
tej
4 ek
porcukor
2 ek
vaj

Elkészítés

A bejgliguba elkészítéséhez először a bejgliket 2-3 cm-es darabokra vágjuk és egy keverőtálba dobjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk darált mákkal és dióval, mehet rá a porcukor, a vaníliás cukor, és az egészet alaposan elkeverjük. A tepsit kikenjük a vajjal, és beleöntjük a bejglis keverékünket. 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-35 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és porcukorral, majd egy lábasban felforraljuk és kicsit folyósabb vaníliasodót főzünk belőle. A kész gubát a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

bejgliguba-maradek-bejglibol
Bejgliguba maradék bejgliből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még több süti, aminek a receptje jól jön, ha utáljátok kidobni a maradékokat:

Diós guba szikkadt kalácsból

Kávés banánkenyér

Megúszós banános rizsmuffin

Bögrés almás pite

www.streetkitchen.hu

A maradék, megszáradt bejglit simán felhasználhatod egy új desszerthez, például egy jó kis gubához. Mellé kerül még egy megúszós vaníliasodó is, pudingporból. 😀

Hozzávalók

1 15 x 20 cm-es tepsihez
2 rúd
bejgli
(egy mákos, egy diós, de lehet ugyanolyan ízű mindkettő)
400 ml
tej
100 g
darált mák
100 g
darált dió
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
A sodóhoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
650 ml
tej
4 ek
porcukor
2 ek
vaj

A bejgliguba elkészítéséhez először a bejgliket 2-3 cm-es darabokra vágjuk és egy keverőtálba dobjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk darált mákkal és dióval, mehet rá a porcukor, a vaníliás cukor, és az egészet alaposan elkeverjük. A tepsit kikenjük a vajjal, és beleöntjük a bejglis keverékünket. 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-35 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és porcukorral, majd egy lábasban felforraljuk és kicsit folyósabb vaníliasodót főzünk belőle. A kész gubát a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

bejgliguba-maradek-bejglibol
Bejgliguba maradék bejgliből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Még több süti, aminek a receptje jól jön, ha utáljátok kidobni a maradékokat:

Diós guba szikkadt kalácsból

Kávés banánkenyér

Megúszós banános rizsmuffin

Bögrés almás pite

Ha tetszett a Bejgliguba maradék bejgliből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept