Hozzávalók
- 120 g vaj
- 2 db tojás
- 180 g barna cukor
- 3 db érett banán (kb. 320 g)
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 300 g liszt
- 220 ml presszókávé
- 1 marék mandula (kb. 25 g)
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 125 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 1 mk vaníliaesszencia
A díszítéshez
- 1 mk instant kávé
- néhány szelet banánchips
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 2 db tojás
- 180 g barna cukor
- 3 db érett banán (kb. 320 g)
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 300 g liszt
- 220 ml presszókávé
- 1 marék mandula (kb. 25 g)
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 125 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 1 mk vaníliaesszencia
A díszítéshez
- 1 mk instant kávé
- néhány szelet banánchips
A kávés banánkenyérhez a vajat a tojással és a barna cukorral habosra keverjük. A banánokat egy aprítóban vagy villával krémesre dolgozzuk, és a tojásos-vajas keverékhez adjuk. A sütőport összekeverjük a sóval, a fahéjjal, a citromhéjjal és a liszttel, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, valamint belekeverjük a kávét és a durvára vágott mandulát is.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mikor kihűlt, a krémhez kihabosítjuk a mascarponét és a krémsajtot, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliát, és a süti tetejére kenjük a krémet. Megszórjuk instant kávéval, és néhány darab banánchipsszel díszítjük.
- Előkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 60 perc
Ha tetszett a kávés banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Imádjuk a banános desszerteket! Mutatjuk a legizgibbeket:
Csokis-mogyoróvajas banánszeletek rántva