A bögrés almás pite elkészítéséhez az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházaikat, majd először negyedekbe, azután kb. 4 mm-es szeletekre vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összekeverjük.
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd beledobjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük. A tésztába forgatjuk a fahéjas almát, majd az egészet a tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 50-55 percre.
Miután megsült, tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.

- Előkészítés: 15 perc
- Sütési idő: 55 perc
- Összesen: 70 perc + hűtés