Hozzávalók
Az almás részhez
- 2 db alma (nagyobb)
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
A zabtésztához
- 6 ek zabpehely
- 3 ek puha vaj
- 2 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
Az almás részhez
- 2 db alma (nagyobb)
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
A zabtésztához
- 6 ek zabpehely
- 3 ek puha vaj
- 2 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A zabtészta hozzávalóit is összemorzsoljuk. Az almák felét elosztjuk két bögre alján, erre jöhet a zabpelyhes morzsa kb. ⅔-a, majd a maradék alma, a tetejére pedig a maradék morzsa. Bedobjuk a 2 bögrét a mikróba, és a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig sütjük a sütit. Porcukorral vagy vaníliafagyival tálaljuk.
Ha tetszett a bögrés-mikrós almás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!