Hozzávalók
- 2 db tojás
- 180 g cukor (1 bögre)
- 80 ml olaj (⅓ bögre)
- 1 tk vaníliaaroma
- 80 ml tej (⅓ bögre)
- 1 csipet só
- 2 ek tejföl (50 g)
- 280 g liszt (2 bögre)
- 1 tk sütőpor
- 300 g szilva
- 1 tk fahéj
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 180 g cukor (1 bögre)
- 80 ml olaj (⅓ bögre)
- 1 tk vaníliaaroma
- 80 ml tej (⅓ bögre)
- 1 csipet só
- 2 ek tejföl (50 g)
- 280 g liszt (2 bögre)
- 1 tk sütőpor
- 300 g szilva
- 1 tk fahéj
A bögrés szilvás sütihez a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd belecsorgatjuk az olajat, a vaníliát és a tejet, hozzáadjuk a sót és a tejfölt, és az egészet összedolgozzuk a liszttel és a sütőporral. A szilvát kimagozzuk, elfelezzük, és összekeverjük a fahéjjal, majd belekeverjük a tésztába. (Ha fagyasztott szilvát használunk, kiolvasztjuk, leszűrjük, és egy kevés lisztbe keverjük, hogy a felesleges nedvességet felszívja.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük. A sütit hagyjuk legalább langyosra hűlni felvágás előtt.
Előkészítés: 5 perc
Sütés: 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!