Green kitchen

Olaszosfehérbablevespirítottbagettel

Olaszos fehérbableves pirított bagettel

Hozzávalók
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
margarin
300 g
fehérbab
2 l
alaplé
2 szál
sárgarépa
2 szál
szárzeller
só, bors
2 ág
rozmaring
3 - 4 ág
oregánó
2 ág
kakukkfű
0.25 fej
fodros kel
A bagettekhez
1 db
bagett
kb. 40 g margarin
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az olaszos fehérbableves elkészítéséhez a babokat beáztatjuk 3-4 órára, de akár egy éjszakát is állhat. 

Egy lábast közepes lángon hevíteni kezdünk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk a margarinon, majd rászórjuk a babot, és felöntjük az alaplével. 30-35 percig főzzük a levesalapot. 

Közben hosszában kettévágjuk a répákat, majd felszeleteljük őket, a szárzellerrel együtt. A levest sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a zöldfűszereket, a répát és a zellert, majd hagyjuk további 25-30 percet főni, amíg minden zöldség és a bab is megpuhul.

Közben a bagetteket másfél ujjnyi szeletekre vágjuk, megkenjük kevés margarinnal, szórunk rá sót, borsot és reszelt parmezánt. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 10 percre. 

Mikor a levesben megpuhultak a zöldségek, kivesszük a zöldfűszerek szárait, és egy botmixerrel a leves felét leturmixoljuk. Beledobjuk a csíkokra vágott fodros kelt, 2-3 percig még főzzük a fehérbablevest, és kész is vagyunk.

Olaszos fehérbableves pirított bagettel
Olaszos fehérbableves pirított bagettel
  • Előkészítési idő: 10 perc (plusz a bab áztatása)
  • Főzés: 60 perc
  • Összesen: 70 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Finom, zöldfűszeres fehérbableves, ami tökéletes ebéd vagy akár vacsora is lehet, a zöldfűszeres bagettekkel kiegészítve.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 - 6 főre
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
margarin
300 g
fehérbab
2 l
alaplé
2 szál
sárgarépa
2 szál
szárzeller
só, bors
2 ág
rozmaring
3 - 4 ág
oregánó
2 ág
kakukkfű
0.25 fej
fodros kel
A bagettekhez
1 db
bagett
kb. 40 g margarin
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
0.5 csokor
petrezselyem

Az olaszos fehérbableves elkészítéséhez a babokat beáztatjuk 3-4 órára, de akár egy éjszakát is állhat. 

Egy lábast közepes lángon hevíteni kezdünk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk a margarinon, majd rászórjuk a babot, és felöntjük az alaplével. 30-35 percig főzzük a levesalapot. 

Közben hosszában kettévágjuk a répákat, majd felszeleteljük őket, a szárzellerrel együtt. A levest sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a zöldfűszereket, a répát és a zellert, majd hagyjuk további 25-30 percet főni, amíg minden zöldség és a bab is megpuhul.

Közben a bagetteket másfél ujjnyi szeletekre vágjuk, megkenjük kevés margarinnal, szórunk rá sót, borsot és reszelt parmezánt. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 10 percre. 

Mikor a levesben megpuhultak a zöldségek, kivesszük a zöldfűszerek szárait, és egy botmixerrel a leves felét leturmixoljuk. Beledobjuk a csíkokra vágott fodros kelt, 2-3 percig még főzzük a fehérbablevest, és kész is vagyunk.

Olaszos fehérbableves pirított bagettel
Olaszos fehérbableves pirított bagettel
  • Előkészítési idő: 10 perc (plusz a bab áztatása)
  • Főzés: 60 perc
  • Összesen: 70 perc

Ha tetszett az Olaszos fehérbableves pirított bagettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept