Barackos sütik

Barackostiramisu

Barackos tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
100 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
A barackos raguhoz
8 szem
sárgabarack
3 ek
kristálycukor
A piskótához
70 ml
barackpálinka
180 ml
baracklé
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
1 ek
holland kakaópor

Elkészítés

A barackos tiramisu első lépéseként a krémet készítjük el. Ehhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük egy félgömb alakú keverőtálban, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Ezután a krémbe keverjük a mascarponét is. 

A raguhoz a barackokat kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral együtt egy kisebb lábasba szórjuk. Közepesnél kicsit magasabb hőfokon, kb. 15 perc alatt lekvárállagúra főzzük. 

A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor pálinkás baracklébe áztatott babapiskóta, erre egy adag gyümölcsragu, majd mascarponés krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, ragu, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére egy réteg krém kerül zárásként, majd kakaópor, végül legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

barackos-tiramisu-2
Barackos tiramisu (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Hűtési idő: min. 3-4 óra

A gyümölcsös ízek remekül passzolnak a krémes tiramisuhoz! Próbáljátok ki ezeket a gyümölcsös tira-variációkat is:

Citromos tiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu

Triplán epres tiramisu

www.streetkitchen.hu

Ez egy elég ütős, nyári desszert, aminek ha a gyerekbarát verzióját szeretnéd elkészíteni, csak simán helyettesítsd a pálinkát baracklével.

Hozzávalók

1 26 cm átmérőjű tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
100 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
A barackos raguhoz
8 szem
sárgabarack
3 ek
kristálycukor
A piskótához
70 ml
barackpálinka
180 ml
baracklé
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
1 ek
holland kakaópor

A barackos tiramisu első lépéseként a krémet készítjük el. Ehhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük egy félgömb alakú keverőtálban, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Ezután a krémbe keverjük a mascarponét is. 

A raguhoz a barackokat kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és a cukorral együtt egy kisebb lábasba szórjuk. Közepesnél kicsit magasabb hőfokon, kb. 15 perc alatt lekvárállagúra főzzük. 

A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor pálinkás baracklébe áztatott babapiskóta, erre egy adag gyümölcsragu, majd mascarponés krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, ragu, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére egy réteg krém kerül zárásként, majd kakaópor, végül legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek.

barackos-tiramisu-2
Barackos tiramisu (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Hűtési idő: min. 3-4 óra

A gyümölcsös ízek remekül passzolnak a krémes tiramisuhoz! Próbáljátok ki ezeket a gyümölcsös tira-variációkat is:

Citromos tiramisu

Erdei gyümölcsös tiramisu

Triplán epres tiramisu

Ha tetszett a Barackos tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept