A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
A piskótákhoz
- 200 ml eperlé
- 200 g eperlekvár
- kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
- kakaópor
- 150 g friss eper
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
A piskótákhoz
- 200 ml eperlé
- 200 g eperlekvár
- kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
- kakaópor
- 150 g friss eper
A triplán epres tiramisu elkészítését a krémmel kezdjük. Ehhez a tojásokat és cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét is.
A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet a tál szélére pár eperszelet, aztán egy sor eperlével elkevert eperlekvárba áztatott babapiskóta, majd krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként egy réteg krém és kakaópor kerüljön. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
- Hűtési idő: min. 3-4 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!