Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 1 mk vaníliaaroma
A gyümölcsös réteghez
- 400 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 - 3 ek porcukor
A piskótákhoz
- 200 ml presszókávé
- 1 ek porcukor
- kb. 25 db babapiskóta
A tetejére
- 1 tk holland kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 1 mk vaníliaaroma
A gyümölcsös réteghez
- 400 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 - 3 ek porcukor
A piskótákhoz
- 200 ml presszókávé
- 1 ek porcukor
- kb. 25 db babapiskóta
A tetejére
- 1 tk holland kakaópor
Az erdei gyümölcsös tiramisu recept első lépéseként a krémet készítjük el.
Ehhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Az erdei gyümölcsöt közepes lángon összefőzzük egy gyorsforralóban a porcukorral kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét kissé kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásos habot és a vaníliaaromát, majd átkeverjük. A kávéban elkeverjük a porcukrot, és jöhet az összeállítás. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott babapiskóta, erre erdei gyümölcsös réteg, krém, babapiskóta, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerül zárásként egy réteg krém, megszórjuk kakaóporral, majd hűtőbe rakjuk legalább 3-4 órára, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 3-4 óra
Ha tetszett az erdei gyümölcsös tiramisu recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!