Epres receptek

Eperkenyér

Eperkenyér

Hozzávalók
A tésztához
330 g
kristálycukor
3 db
tojás
250 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
350 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
10 db
eper
A tetejére
3 ek
porcukor
2 tk
citromlé
5 db
eper
125 g
vaj

Elkészítés

Az eperkenyér elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a  tojásokat, majd a tejet is, és elkeverjük. Hozzáforgatjuk a citrom reszelt héját, és beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.

Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk kis kockákra vágott eperrel, és éles késsel szeleteljük.

eperkenyer
Eperkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc

Az eperszezon sajnos nagyon rövid ideig tart, ezért érdemes jól betárazni az apró piros gyümikből és mindenfélét gyártani belőlük, amíg még lehet. Mutatunk még néhány receptet, mit készítsetek belőle!

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Cukormentes habos mákos eperrel

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szaftos, édes, puha tésztájú, eperrel gazdagított süti, ami egy jó reggeli kávé vagy egy bögre tea mellé tökéletes napindító lehet!

Hozzávalók

1 30 x 10 x 8 cm-es kenyérsütő formához
A tésztához
330 g
kristálycukor
3 db
tojás
250 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
350 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
10 db
eper
A tetejére
3 ek
porcukor
2 tk
citromlé
5 db
eper
125 g
vaj

Az eperkenyér elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztához a cukorral kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a  tojásokat, majd a tejet is, és elkeverjük. Hozzáforgatjuk a citrom reszelt héját, és beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a sót is.

Az epreket kicsi kockákra vágjuk, és ezt is a tésztához adjuk. Újabb alapos keverés után a masszát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot annyi citromlével, hogy szépen kenhető mázat kapjunk, és a süti tetejére csorgatjuk. Megszórjuk kis kockákra vágott eperrel, és éles késsel szeleteljük.

eperkenyer
Eperkenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc

Az eperszezon sajnos nagyon rövid ideig tart, ezért érdemes jól betárazni az apró piros gyümikből és mindenfélét gyártani belőlük, amíg még lehet. Mutatunk még néhány receptet, mit készítsetek belőle!

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Cukormentes habos mákos eperrel

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Ha tetszett az Eperkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept