Cukormentes habos mákos eperrel

Cukormentes

Cukormentes

Hozzávalók

1
20 x 30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

200 g teljes kiőrlésű liszt
100 g liszt
2 ek xilit
1 nagy csipet só
150 g hideg vaj
2 db tojássárgája
4 ek tejföl

A mákos réteghez

400 g darált mák
200 g porxilit
2 db citrom héja és leve
1 ek vaníliakivonat
600 ml tej
1 ek étkezési keményítő
2 db tojássárgája
300 ml víz

Az epres részhez

250 g friss eper
2 ek étkezési keményítő

A habhoz

1 mk étkezési keményítő
60 g porxilit
4 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cukormentes habos mákos eperrel

Aki imádja a mákos sütiket, annak ez lesz a nyári befutója. Egy könnyű habréteg, mák, eper és egy kissé omlós tészta = igazi függőség!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 x 30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

200 g teljes kiőrlésű liszt
100 g liszt
2 ek xilit
1 nagy csipet só
150 g hideg vaj
2 db tojássárgája
4 ek tejföl

A mákos réteghez

400 g darált mák
200 g porxilit
2 db citrom héja és leve
1 ek vaníliakivonat
600 ml tej
1 ek étkezési keményítő
2 db tojássárgája
300 ml víz

Az epres részhez

250 g friss eper
2 ek étkezési keményítő

A habhoz

1 mk étkezési keményítő
60 g porxilit
4 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A Cukormentes habos mákos süti tésztájához a liszteket, a xilitet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Ezután a tepsi méretére nyújtjuk a tésztát, beletesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

A mákos réteghez a mákot, a xilitet, a citromot, a vaníliát és a vizet felforraljuk, felöntjük a tejjel, és 5-6 percig főzzük. A végén elkeverjük benne a keményítőt, tojássárgáját, majd ha újraforrt, elzárjuk és hagyjuk kicsit hűlni. Rákenjük az elősütött tésztára, és visszarakjuk a sütőbe 30 percre. 

Az epres részhez az epret kis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a keményítővel. Megszórjuk vele a mákos részt, és további 10 percre a sütőbe rakjuk.

A habhoz elkeverjük a keményítőt a xilittel, hozzáadjuk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Habzsákba tesszük, rányomkodjuk a sütire, és ismét visszarakjuk a sütőbe 10 percre, 120 fokra. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Cukormentes habos mákos eperrel
Cukormentes habos mákos eperrel
  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • sütési idő: 70 perc
  • hűtés: min. 60 perc
  • összesen: min. 180 perc

Ha tetszett a cukormentes habos mákos eperrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?