A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal. Amikor már elég morzsalékos állagú, hozzákeverjük a porcukrot és a tojást. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, lefóliázzuk és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Egy nagy keverőtálban villával áttörjük a túrót, hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a pudingport és a citrom héját, és ezekkel is jól összekeverjük.
A pihentetett tésztát egy lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, ráöntjük a tölteléket és a tetejére rakjuk a félbevágott epreket.
160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a sütit, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Eprestúrósszelet
Ha szereted a túrót és az epret, akkor félig már nyert ügyed van! Készítsd el ezt a sütit, és varázsold vele édessé a napod!
Ez az epres túrós szelet minden édesszájú álma: selymes túrókrém, friss eper és egy omlós, vajas tészta találkozása. Ha szereted a túrós sütiket, de valami üdítő, gyümölcsös csavarra vágysz, ezt mindenképp próbáld ki!
Hozzávalók
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal. Amikor már elég morzsalékos állagú, hozzákeverjük a porcukrot és a tojást. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, lefóliázzuk és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Egy nagy keverőtálban villával áttörjük a túrót, hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a pudingport és a citrom héját, és ezekkel is jól összekeverjük.
A pihentetett tésztát egy lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére. A sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, ráöntjük a tölteléket és a tetejére rakjuk a félbevágott epreket.
160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük a sütit, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Kávé mellé, vendégvárónak vagy csak egy sima hétköznapi édességnek is tökéletes választás. Ha picit behűtöd tálalás előtt, még jobban összeérnek az ízek, és egy pohár limonádéval vagy jeges teával verhetetlen páros lesz belőle.
Itt az eperszezon, és ezt bizony érdemes kihasználni! Ilyenkor a legzamatosabb, legédesebb az eper, és szó szerint kínálja magát, hogy valami finom süti készüljön belőle. Ha te sem tudsz betelni a piros gyümölcsök sztárjával, akkor csekkold ezeket is:
Ha tetszett az Epres túrós szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!