Nyári receptek

Epresjoghurtosszelet

Epres joghurtos szelet
Epres joghurtos szelet

Hozzávalók
100 g
puha vaj
(+ a tepsihez)
100 g
kristálycukor
3 db
tojás
150 ml
tej
2 tk
vaníliaaroma
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 nagy csipet
csipet só
250 g
finomliszt
A joghurtos réteghez
800 g
görög joghurt
70 g
kristálycukor
350 ml
hideg habtejszín
20 g
zselatinpor
300 g
friss eper
A tetejére
3 szem
friss eper

Elkészítés
  1. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat, a tejet és a vaníliaaromát, majd folyamatos keverés mellett beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Alaposan összedolgozzuk.

  2. A masszát a kivajazott tepsibe simítjuk, a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

  3. A joghurtos réteghez a joghurtot kikeverjük a cukorral. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük.

  4. A zselatint 2-3 percre 100 ml vízbe áztatjuk, majd a mikróban néhány másodperc alatt felmelegítjük, hogy feloldódjon, aztán kevergetve a cukros joghurthoz csorgatjuk.

  5. Beleforgatjuk előbb a tejszínhabot, azután a negyedelt epret is.

  6. A joghurtos-epres réteget a kihűlt tésztára simítjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

  7. A kész sütiből kockákat vágunk, és egy-egy szelet eperrel díszítjük a tetejüket. 


www.streetkitchen.hu

Egy gyümölcsös, könnyen elkészíthető süteménynél nehéz vonzóbbat mondani. Ha ezzel te is egyetértesz, akkor ez az epres süti tuti tetszeni fog!

Ha egy igazán könnyed és nyári hangulatú süteményre vágysz, az epres joghurtos szelet telitalálat lesz. Ez a süti igazi nyári kedvenc lehet, amit bármikor előkaphatsz egy baráti kávézáshoz vagy családi piknikhez.

Hozzávalók

1 24 x 24 cm-es tepsihez
100 g
puha vaj
(+ a tepsihez)
100 g
kristálycukor
3 db
tojás
150 ml
tej
2 tk
vaníliaaroma
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 nagy csipet
csipet só
250 g
finomliszt
A joghurtos réteghez
800 g
görög joghurt
70 g
kristálycukor
350 ml
hideg habtejszín
20 g
zselatinpor
300 g
friss eper
A tetejére
3 szem
friss eper

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzácsurgatjuk a felvert tojásokat, a tejet és a vaníliaaromát, majd folyamatos keverés mellett beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Alaposan összedolgozzuk.

  2. A masszát a kivajazott tepsibe simítjuk, a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

  3. A joghurtos réteghez a joghurtot kikeverjük a cukorral. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük.

  4. A zselatint 2-3 percre 100 ml vízbe áztatjuk, majd a mikróban néhány másodperc alatt felmelegítjük, hogy feloldódjon, aztán kevergetve a cukros joghurthoz csorgatjuk.

  5. Beleforgatjuk előbb a tejszínhabot, azután a negyedelt epret is.

  6. A joghurtos-epres réteget a kihűlt tésztára simítjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

  7. A kész sütiből kockákat vágunk, és egy-egy szelet eperrel díszítjük a tetejüket. 


Ha tetszett az Epres joghurtos szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept