A laktózmentes eperkrémleves elkészítéséhez először a tejet beleöntjük egy lábasba, beledobjuk az epreket, de kihagyunk 3-4 szemet, amit majd apróra kockázunk és ezzel díszítjük a levest.
A levest közepes hőfokon elkezdjük főzni és közben mehet bele a méz is, majd 5 perc forralás után hozzáadjuk a friss zöldfűszereket és a citrom kifacsart levét, majd leturmixoljuk az egészet. Ezután átszűrjük a levesünket, lehűtjük, majd a felkockázott eprekkel díszítve tálaljuk.

- Elkészítés: 15 perc
Tombol az eperszezon, mi pedig imádjuk! Ugye te is? Akkor bozony ki kell használni ezt a rövid időszakot, amíg lehet kapni ebből a frankó kis piros gyümölcsből, úgyhogy azonnal hozunk is nektek pár receptet, amit érdemes lehet kipróbálni a laktózmentes eperkrémleves mellett! Hiszen eperből sosem elég, de persze azért a hasatok ne fájduljon meg a nagy mennyiségtől!
Kamu tiramisu-pohárkrém eperrel