Hozzávalók
- 100 ml arabica kávé
- 20 db babapiskóta
- 220 ml habtejszín
- 70 g porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 12 db eper
- 2 ek holland kakaópor
Hozzávalók
- 100 ml arabica kávé
- 20 db babapiskóta
- 220 ml habtejszín
- 70 g porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 12 db eper
- 2 ek holland kakaópor
A tiramisu pohárkrém elkészítésének első lépése a kávéba áztatás. A kávéban egyesével megfürdetjük a babapiskótákat, de figyelünk, hogy ne áztassuk el őket. Egy keverőtálban a tejszínt robotgéppel felverjük, majd mikor egy keményebb krémet kapunk, óvatosan belekeverjük az átszitált porcukrot, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és megint megkeverjük.
Felszeleteljük az epret vékony szeletekre, majd elkezdjük a poharakba rétegezni a tiramisunkat: kezdve a babapiskótával, majd a tejszínnel, és ezt addig ismételjük, míg a pohár háromnegyedéig érünk. Ezután körberakjuk a pohár szélét eperrel két körben, végül meghintjük kakaóporral. A megtöltött poharakat hűtőbe rakjuk, és egy kis pihentetés után lehet is kanalazni.
- Előkészítés: 20 perc
- Hűtés: 40 perc
- Összesen: 60 perc
Ha tetszett a kamu tiramisu-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ádám nem csak kamu pohárkrémek készítéséhez ért, hanem mindenféle finomságot főzött már a Street Kitchen konyháján. Jöjjön néhány finom receptje, amiket mindenképp próbáljatok ki! Melyik a kedvencetek?
Erdei gyümölcsös smoothie bowl