Padlizsános receptek

Krémessültpadlizsánostészta

Krémes sült padlizsános tészta

Hozzávalók
1 db
padlizsán
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
orsótészta
őrölt bors
3 - 4 ág
friss kakukkfű
1 tk
füstölt fűszerpaprika
250 ml
tésztafőző víz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 ek
balzsamecet
30 g
parmezán
0.5 csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A padlizsános tésztához a padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét és feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.

A hagymás alapot sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet és a füstölt paprikát. Felöntjük egy merőkanál tésztafőző vízzel és beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Mehet bele a balzsamecet, hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt, és jöhet még egy merőkanál főzővíz. Belekeverjük a leszűrt tésztát, belereszeljük a parmezánt, és beletépkedjük a bazsalikomleveleket. Átforgatjuk és készen is vagyunk.

Elkészítési idő: 70 perc

kremes-sult-padlizsanos-teszta
Padlizsános tészta (Fotó: Street Kitchen)

Még néhány padlizsános kaja:

Csőben sült padlizsán

Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval

Töltött padlizsán

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem kell rengeteg tejszín, hogy krémes legyen a tészta, egy jól megsütött padlizsán is elég hozzá.

Hozzávalók

4 főre
1 db
padlizsán
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
orsótészta
őrölt bors
3 - 4 ág
friss kakukkfű
1 tk
füstölt fűszerpaprika
250 ml
tésztafőző víz
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 ek
balzsamecet
30 g
parmezán
0.5 csokor
friss bazsalikom

A padlizsános tésztához a padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét és feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.

A hagymás alapot sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet és a füstölt paprikát. Felöntjük egy merőkanál tésztafőző vízzel és beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Mehet bele a balzsamecet, hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt, és jöhet még egy merőkanál főzővíz. Belekeverjük a leszűrt tésztát, belereszeljük a parmezánt, és beletépkedjük a bazsalikomleveleket. Átforgatjuk és készen is vagyunk.

Elkészítési idő: 70 perc

kremes-sult-padlizsanos-teszta
Padlizsános tészta (Fotó: Street Kitchen)

Még néhány padlizsános kaja:

Csőben sült padlizsán

Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval

Töltött padlizsán

Ha tetszett a Krémes sült padlizsános tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept