Vegán receptek

Fokhagymáspirítóscsípőshummusszalésgombával

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Hozzávalók
350 g
barna csiperke gomba
bors
2 ek
tamari szójaszósz
4 szelet
kenyér
1 - 2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
130 g
natúr hummusz
1 - 2 tk
chiliszósz
chilipehely

Elkészítés

Egy serpenyőt szárazon, magas fokozaton felhevítünk. A gombákat egy tiszta, nedves kendővel megtisztítjuk, majd kb. 1 mm-es szeletekre vágjuk, a forró serpenyőbe dobjuk, borsozzuk, és gyakran rázogatjuk. Mikor már összeesett és intenzív illata van, meglocsoljuk a szójaszósszal, és átforgatjuk.

A kenyereket pirítóban vagy egy másik serpenyőben, 1-2 ek olívaolajjal megpirítjuk, és mikor minden oldaluk egyenletesen aranyszínű, ropogós, bedörzsöljük fokhagymával. 

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

A hummuszt kevés chiliszósszal alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a kenyérszeleteket. A gombát a hummusz tetejére halmozzuk, és chilipehellyel megszórva tálaljuk a pirítósainkat.

www.streetkitchen.hu

Minden túlzás nélkül a világ legfinomabb reggelije! Mikor először készítettem, tudtam, hogy ezt meg kell osztanom veletek is. Ha kicsit több időnk van, akkor készíthetünk házi hummuszt is, de ez a recept a rohanós reggeleknek szól, ezért mi most bolti hummuszt használunk.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
350 g
barna csiperke gomba
bors
2 ek
tamari szójaszósz
4 szelet
kenyér
1 - 2 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
130 g
natúr hummusz
1 - 2 tk
chiliszósz
chilipehely

Egy serpenyőt szárazon, magas fokozaton felhevítünk. A gombákat egy tiszta, nedves kendővel megtisztítjuk, majd kb. 1 mm-es szeletekre vágjuk, a forró serpenyőbe dobjuk, borsozzuk, és gyakran rázogatjuk. Mikor már összeesett és intenzív illata van, meglocsoljuk a szójaszósszal, és átforgatjuk.

A kenyereket pirítóban vagy egy másik serpenyőben, 1-2 ek olívaolajjal megpirítjuk, és mikor minden oldaluk egyenletesen aranyszínű, ropogós, bedörzsöljük fokhagymával. 

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

A hummuszt kevés chiliszósszal alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a kenyérszeleteket. A gombát a hummusz tetejére halmozzuk, és chilipehellyel megszórva tálaljuk a pirítósainkat.

Ha tetszett a Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept