Vegán receptek

Vegánhúsgolyósminestrone

Vegán húsgolyós minestrone

Hozzávalók
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kakukkfű
1 tk
őrölt oregánó
1 csokor
friss bazsalikom
1 szál
répa
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
2 db
krumpli
(kisebb)
1 l
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
A golyókhoz
10 g
szárított vargánya
2 ek
olívaolaj
500 g
barna csiperke
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
füstölt paprika
3 ek
szójaszósz
50 g
apró szemű zabpehely
2 ek
útifűmaghéj
2 tk
barna lenmagliszt + 1 ek víz

Elkészítés

A vargányát leforrázzuk 100 ml vízzel és hagyjuk pár percet állni. 

A golyókhoz 1 evőkanál olívaolajon, magas hőfokon megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe ismét öntünk 1 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, elzárjuk és belekeverjük a füstölt paprikát. A golyó összes hozzávalóját egy aprítógépben lezúzzuk, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. Diónyi golyókat formázunk belőle, és egy enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk.

Vegán húsgolyós minestrone

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és a bazsalikomot is beletépkedjük. Rárakjuk a kis kockákra vágott répát, zellert és krumplit. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig rotyogatjuk, amíg a krumpli meg nem puhul. A golyókat a levesben tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Igazi olaszos zöldségleves, amiből egyáltalán nem hiányzik a hús, de a feeling meglesz!

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt kakukkfű
1 tk
őrölt oregánó
1 csokor
friss bazsalikom
1 szál
répa
(nagyobb)
2 szál
zellerszár
2 db
krumpli
(kisebb)
1 l
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
A golyókhoz
10 g
szárított vargánya
2 ek
olívaolaj
500 g
barna csiperke
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
füstölt paprika
3 ek
szójaszósz
50 g
apró szemű zabpehely
2 ek
útifűmaghéj
2 tk
barna lenmagliszt + 1 ek víz

A vargányát leforrázzuk 100 ml vízzel és hagyjuk pár percet állni. 

A golyókhoz 1 evőkanál olívaolajon, magas hőfokon megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe ismét öntünk 1 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, elzárjuk és belekeverjük a füstölt paprikát. A golyó összes hozzávalóját egy aprítógépben lezúzzuk, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. Diónyi golyókat formázunk belőle, és egy enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk.

Vegán húsgolyós minestrone

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és a bazsalikomot is beletépkedjük. Rárakjuk a kis kockákra vágott répát, zellert és krumplit. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, és addig rotyogatjuk, amíg a krumpli meg nem puhul. A golyókat a levesben tálaljuk.

Ha tetszett a Vegán húsgolyós minestrone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept