Vegán receptek

Vegánhúsgolyós-paradicsomosspagetti

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

Hozzávalók
pár csepp lime-lé
A mártáshoz
500 g
spagetti
A vegán „parmezánhoz”
50 g
pirított, sós kesudió
20 g
sörélesztőpehely
2 csipet
fokhagymapor
A golyókhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 konzerv
fekete bab
1 ek
szójaszósz
frissen őrölt fekete bors
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
1 tk
sörélesztőpehely
2 tk
útifűmaghéj
3 ek
tönkölykorpa
1 fej
hagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
(kisebb)
2 ek
olívaolaj
só, bors
2 púpozott tk
sűrített paradicsom
1 konzerv
passzírozott paradicsom
100 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom
szerecsendió
pár csepp balzsamecet

Elkészítés

A „parmezánhoz” egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd felhasználásig félrerakjuk. 

A golyókhoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd az összes többi hozzávalóval együtt lezúzzuk. Kiöntjük egy tányérba, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Olajos kézzel golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután 200 fokra kapcsolunk, és további 7-8 percig sütjük.

A mártáshoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és a reszelt a répát. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk a sűrített paradicsommal. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és a vízzel, beletépkedjük a bazsalikomot, és fél órát rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk, majd szerecsendióval és balzsamecettel tökéletesítjük. 

A spagettit 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, beleöntjük a paradicsomos alapba, majd a golyókkal és a „parmezánnal” tálaljuk.

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A klasszik paradicsomos-húsgolyós spagetti megvan, ugye? Na, ez annak a vegán változata. Nyilván nem lesz olyan magas a fehérjetartalma, mint a marhahúsos változatnak, de a fekete babbal nem lőhettek mellé! :P

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
pár csepp lime-lé
A mártáshoz
500 g
spagetti
A vegán „parmezánhoz”
50 g
pirított, sós kesudió
20 g
sörélesztőpehely
2 csipet
fokhagymapor
A golyókhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 konzerv
fekete bab
1 ek
szójaszósz
frissen őrölt fekete bors
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
1 tk
sörélesztőpehely
2 tk
útifűmaghéj
3 ek
tönkölykorpa
1 fej
hagyma
2 szál
zellerszár
1 szál
répa
(kisebb)
2 ek
olívaolaj
só, bors
2 púpozott tk
sűrített paradicsom
1 konzerv
passzírozott paradicsom
100 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom
szerecsendió
pár csepp balzsamecet

A „parmezánhoz” egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd felhasználásig félrerakjuk. 

A golyókhoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát, majd az összes többi hozzávalóval együtt lezúzzuk. Kiöntjük egy tányérba, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Olajos kézzel golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután 200 fokra kapcsolunk, és további 7-8 percig sütjük.

A mártáshoz az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és a reszelt a répát. Sózzuk, borsozzuk, majd lepirítjuk a sűrített paradicsommal. Felöntjük a passzírozott paradicsommal és a vízzel, beletépkedjük a bazsalikomot, és fél órát rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk, majd szerecsendióval és balzsamecettel tökéletesítjük. 

A spagettit 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, beleöntjük a paradicsomos alapba, majd a golyókkal és a „parmezánnal” tálaljuk.

Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti

Ha tetszett a Vegán húsgolyós-paradicsomos spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept