Street Kitchen

Cukkinispalacsinta

Cukkinis palacsinta

Hozzávalók
2 db
cukkini
só, bors
200 ml
mandulatej
0.5 db
citrom leve
2 db
tojás
1 tk
sütőpor
150 g
liszt
2 ek
olívaolaj
A sütéshez
olívaolaj
A tálaláshoz
fokhagymás tejföl (elhagyható)

Elkészítés

A cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd hagyjuk 10 percet állni. A mandulatejbe keverjük a citromlevet, és ezt is hagyjuk állni 4-5 percet. 

Kinyomkodjuk a cukkinit, majd egy nagy tálban összekeverjük a tojással és a borssal, 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mandulatejet, végül pedig az olívaolajat. 10 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, a klasszikus módon palacsintaként megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel tálalhatjuk.

Ha édességként akarjuk fogyasztani (nyugodtan, mert egyáltalán nem érződik a cukkini), akkor egy evőkanál édesítőt/mézet/cukrot adhatunk a tésztához, és pl. lekvárral tálaljuk.

Cukkinis palacsinta
Cukkinis palacsinta

Ezek a palacsintareceptek is érdekelhetnek:

Banános palacsinta

Bolognai palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek növelni a zöldségbevitelt, a cukkini egy tökéletes választás lehet, ráadásul szinte bármibe belecsempészhetitek, mert nem túl karakteres az íze. Épp ezért ezt a palacsintát is tök jól kiegészíti.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
2 db
cukkini
só, bors
200 ml
mandulatej
0.5 db
citrom leve
2 db
tojás
1 tk
sütőpor
150 g
liszt
2 ek
olívaolaj
A sütéshez
olívaolaj
A tálaláshoz
fokhagymás tejföl (elhagyható)

A cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd hagyjuk 10 percet állni. A mandulatejbe keverjük a citromlevet, és ezt is hagyjuk állni 4-5 percet. 

Kinyomkodjuk a cukkinit, majd egy nagy tálban összekeverjük a tojással és a borssal, 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mandulatejet, végül pedig az olívaolajat. 10 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, a klasszikus módon palacsintaként megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel tálalhatjuk.

Ha édességként akarjuk fogyasztani (nyugodtan, mert egyáltalán nem érződik a cukkini), akkor egy evőkanál édesítőt/mézet/cukrot adhatunk a tésztához, és pl. lekvárral tálaljuk.

Cukkinis palacsinta
Cukkinis palacsinta

Ezek a palacsintareceptek is érdekelhetnek:

Banános palacsinta

Bolognai palacsinta

Ha tetszett a Cukkinis palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept