Hirdetés
Green Kitchen

Bolognai palacsinta

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 ek olívaolaj
500 g darált marha
1 fej hagyma
2 szál szárzeller
1 répa
só, bors
2 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
700 g passata

A palacsintához

1 tojás
200 ml tej
300 ml bubis víz
250 g liszt
1 tk só
olaj a sütéshez

A tetejére

80 g tejföl
50 ml tej
só, bors
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
25 g parmezán
1 mozzarella
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bolognai palacsinta

Ha valaha feltettétek magatokban a kérdést, hogy miért nem töltöttem még a bolognait palacsintába, jelentem, ma erre is sor került.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

4 ek olívaolaj
500 g darált marha
1 fej hagyma
2 szál szárzeller
1 répa
só, bors
2 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
700 g passata

A palacsintához

1 tojás
200 ml tej
300 ml bubis víz
250 g liszt
1 tk só
olaj a sütéshez

A tetejére

80 g tejföl
50 ml tej
só, bors
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
25 g parmezán
1 mozzarella
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bolognai palacsinta tetejéről a parmezános réteget pedig nem érdemes kihagyni!

A raguhoz 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten előpirítjuk a húst, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntjük a maradék olajat, és jól lepirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd visszarakjuk a húst, és felöntjük a vörösborral. Ha a bor elforrt, mehet bele a passata is. Addig rotyogtatjuk, amíg a palacsintát meg nem sütjük.

A palacsintához felverjük a tojást, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a vizet, a lisztet és a sót, majd csomómentesre keverjük. Tapadásmentes, enyhén kiolajozott serpenyőben, kb. merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lesz.

A tetejére való hozzávalókat összekeverjük.

A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanálnyi raguval, és betesszük egy közepes tepsibe, egymásra félig ráfektetve, ezután mehet rá a maradék ragu, majd a parmezános keverék. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre, amíg meg nem sül a teteje.

Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta

Ha tetszett a bolognai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások