Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 500 g darált marha
- 1 fej hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 répa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 700 g passata
A palacsintához
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 300 ml bubis víz
- 250 g liszt
- 1 tk só
- olaj a sütéshez
A tetejére
- 80 g tejföl
- 50 ml tej
- só, bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 25 g parmezán
- 1 mozzarella
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 500 g darált marha
- 1 fej hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 répa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml vörösbor
- 700 g passata
A palacsintához
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 300 ml bubis víz
- 250 g liszt
- 1 tk só
- olaj a sütéshez
A tetejére
- 80 g tejföl
- 50 ml tej
- só, bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 25 g parmezán
- 1 mozzarella
A bolognai palacsinta tetejéről a parmezános réteget pedig nem érdemes kihagyni!
A raguhoz 2 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten előpirítjuk a húst, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntjük a maradék olajat, és jól lepirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és répát. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, majd visszarakjuk a húst, és felöntjük a vörösborral. Ha a bor elforrt, mehet bele a passata is. Addig rotyogtatjuk, amíg a palacsintát meg nem sütjük.
A palacsintához felverjük a tojást, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a vizet, a lisztet és a sót, majd csomómentesre keverjük. Tapadásmentes, enyhén kiolajozott serpenyőben, kb. merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lesz.
A tetejére való hozzávalókat összekeverjük.
A palacsintákat megtöltjük 2 evőkanálnyi raguval, és betesszük egy közepes tepsibe, egymásra félig ráfektetve, ezután mehet rá a maradék ragu, majd a parmezános keverék. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre, amíg meg nem sül a teteje.
Ha tetszett a bolognai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!