Street Kitchen

Póréhagymáspároltspenótvargányástojással

Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással

Hozzávalók
30 g
szárított vargánya
300 ml
zöldségalaplé
(300 ml vízhez egy leveskocka)
2 szál
póréhagyma
(nagy)
só, frissen őrölt bors
1 tk
római kömény
1 db
citrom reszelt héja
200 g
bébispenót
6 db
tojás
90 g
juhtúró
0.5 ek
oregánó
30 g
vaj

Elkészítés

Felmelegítjük az alaplevet, hozzáadjuk a szárított vargányát, és félretesszük 10 percre. 

A póréhagyma zöldes vége gyakran homokos marad (mivel ahogy növekszik, úgy kupacolják-töltik fel szárára a termőföldet), ezért miután a gyökér végét levágtuk, a szárát felkarikázzuk és egy szűrőben alaposan, többszöri öblítéssel átmossuk. 

Egy nagy serpenyőben, aminek teteje is van, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a pórét, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a gombás alaplével, megszórjuk a római köménnyel és a citromhéjjal, majd alacsony lángon 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bébispenótot, és 1-2 perc alatt összefőzzük, amíg összeesik. 

Egy kanállal 6 mélyedést formázunk a keverékben, és mindegyikbe beleütjük egyesével a tojásokat. Nagyobb darabokban belemorzsoljuk a juhtúrót, majd fedő alatt további 5 percig főzzük, amíg a tojások fehérjéje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Az oregánóval megszórva azonnal tálaljuk. 

Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással

www.streetkitchen.hu

Könnyen elkészíthető fogás, ami tökéletes brunchra, de egy könnyű esti vacsorára is. Szárított gombát mindig érdemes otthon tartani, bármilyen ételhez adva extra adag umamit jelent. A póréhagymás-spenótos keveréket előre összedobhatjátok, a tojást és juhtúrót tálalás előtt is hozzáadhatjátok.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 - 3 főre
30 g
szárított vargánya
300 ml
zöldségalaplé
(300 ml vízhez egy leveskocka)
2 szál
póréhagyma
(nagy)
só, frissen őrölt bors
1 tk
római kömény
1 db
citrom reszelt héja
200 g
bébispenót
6 db
tojás
90 g
juhtúró
0.5 ek
oregánó
30 g
vaj

Felmelegítjük az alaplevet, hozzáadjuk a szárított vargányát, és félretesszük 10 percre. 

A póréhagyma zöldes vége gyakran homokos marad (mivel ahogy növekszik, úgy kupacolják-töltik fel szárára a termőföldet), ezért miután a gyökér végét levágtuk, a szárát felkarikázzuk és egy szűrőben alaposan, többszöri öblítéssel átmossuk. 

Egy nagy serpenyőben, aminek teteje is van, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a pórét, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a gombás alaplével, megszórjuk a római köménnyel és a citromhéjjal, majd alacsony lángon 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bébispenótot, és 1-2 perc alatt összefőzzük, amíg összeesik. 

Egy kanállal 6 mélyedést formázunk a keverékben, és mindegyikbe beleütjük egyesével a tojásokat. Nagyobb darabokban belemorzsoljuk a juhtúrót, majd fedő alatt további 5 percig főzzük, amíg a tojások fehérjéje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Az oregánóval megszórva azonnal tálaljuk. 

Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással

Ha tetszett a Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept