A vega rakott cukkini elkészítéséhez a cukkinit keresztben elfelezzük, majd fél cm vastag szeleteket vágunk belőle. Összeforgatjuk sóval, borssal és 2 evőkanál olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. A bulgurt bő, sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A raguhoz a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 2 evőkanál olajon lepirítjuk egy lábasban, és kiszedjük. Ugyanabba a lábasba öntünk 4 evőkanál olajat, és alaposan megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, és rátépkedjük a bazsalikomot. Ha lepirult, visszarakjuk a padlizsánt, és hozzáadjuk a passatát, az alaplevet és a reszelt parmezánt. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a lecsepegtetett lencsét is, és elzárjuk. A raguból 3 evőkanálnyit kikeverünk a tejföllel.
Ezután a kiolajozott tepsi aljába rakjuk a cukkini felét, erre jöhet a bulgur, a lencsés-padlizsános ragu, a maradék cukkini, végül a tejfölös keverék. Rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk állni 20 percet.

Elkészítési idő: 50 perc + pihentetés
Sütési idő: 25 perc