Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A bulgurhoz

120 g bulgur

A kelkáposztás réteghez

½ fej kelkáposzta (kb. 500 g)
2 ek olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk fehérborecet

A pulykaraguhoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
3 ek olaj
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
1 tk őrölt kömény
½ tk füstölt paprika
2 tk oregánó
200 ml passata
250 ml alaplé

Az összeállításhoz

350 g tejföl
1 tk fokhagymapor
só, bors
1 ek olaj
4 ek panko morzsa
150 g gouda sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bulguros rakott kel pulykából

A rakott kel lehet nem unalmas is! A pirításokkal szenzációs ízeket tudunk elérni, így ezt még azok is meg fogják kóstolni, akik esetleg nem szeretik a kelkáposztát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A bulgurhoz

120 g bulgur

A kelkáposztás réteghez

½ fej kelkáposzta (kb. 500 g)
2 ek olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk fehérborecet

A pulykaraguhoz

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g ALDI HÚSMESTER pulykamellfilé
3 ek olaj
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
1 tk őrölt kömény
½ tk füstölt paprika
2 tk oregánó
200 ml passata
250 ml alaplé

Az összeállításhoz

350 g tejföl
1 tk fokhagymapor
só, bors
1 ek olaj
4 ek panko morzsa
150 g gouda sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bulguros rakott kel elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 

A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten, néhány perc alatt megpirítjuk az olajon, közben fűszerezzük és meglocsoljuk az ecettel. Ha elkészült, kiszedjük egy tálba, és félretesszük.

A pulykaraguhoz apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a pulykát is felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, és elzárjuk. 

A tejfölt kikeverjük a fokhagymaporral, a sóval és a borssal, és 2-3 evőkanál szószt is teszünk bele a raguból. A sajtot lereszeljük, a tepsit kikenjük egy evőkanál olajjal, megszórjuk 2 evőkanál panko morzsával, majd rétegezzük: először mehet a bulgur, rá a pulykás ragu, azután a káposzta, a tejföl, a sajt, végül a tetejére 2 evőkanál panko morzsa. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a teteje.

Bulguros rakott kel pulykából
Bulguros rakott kel pulykából

Előkészítés: 30 perc
Sütés: kb. 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc

Ha tetszett a bulguros rakott kel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több rakott kaja:

Pulykás rakott karfiol
Roland-féle rakott tészta
Darált húsos rakott krumpli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?