Hozzávalók
A bulgurhoz
- 120 g bulgur
- só
A kelkáposztás réteghez
- ½ fej kelkáposzta (kb. 500 g)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fehérborecet
A pulykaraguhoz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g pulykamellfilé
- 3 ek olaj
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt kömény
- ½ tk füstölt paprika
- 2 tk oregánó
- 200 ml passata
- 250 ml alaplé
Az összeállításhoz
- 350 g tejföl
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 ek olaj
- 4 ek panko morzsa
- 150 g gouda sajt
Hozzávalók
A bulgurhoz
- 120 g bulgur
- só
A kelkáposztás réteghez
- ½ fej kelkáposzta (kb. 500 g)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fehérborecet
A pulykaraguhoz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g pulykamellfilé
- 3 ek olaj
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt kömény
- ½ tk füstölt paprika
- 2 tk oregánó
- 200 ml passata
- 250 ml alaplé
Az összeállításhoz
- 350 g tejföl
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 ek olaj
- 4 ek panko morzsa
- 150 g gouda sajt
A bulguros rakott kel elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten, néhány perc alatt megpirítjuk az olajon, közben fűszerezzük és meglocsoljuk az ecettel. Ha elkészült, kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
A pulykaraguhoz apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a pulykát is felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, és elzárjuk.
A tejfölt kikeverjük a fokhagymaporral, a sóval és a borssal, és 2-3 evőkanál szószt is teszünk bele a raguból. A sajtot lereszeljük, a tepsit kikenjük egy evőkanál olajjal, megszórjuk 2 evőkanál panko morzsával, majd rétegezzük: először mehet a bulgur, rá a pulykás ragu, azután a káposzta, a tejföl, a sajt, végül a tetejére 2 evőkanál panko morzsa. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a teteje.
Előkészítés: 30 perc
Sütés: kb. 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc
Ha tetszett a bulguros rakott kel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több rakott kaja:
Pulykás rakott karfiol
Roland-féle rakott tészta
Darált húsos rakott krumpli