Grillszezon

Citromoscsirketabuléval

Citromos csirke tabuléval

Hozzávalók
A paprikakrémhez
500 g
kápia paprika
1 fej
fokhagyma
(kb. 100 g)
1 tk
fehérborecet
só, bors
150 g
feta sajt
1 gerezd
fokhagyma ízlés szerint
A citromos csirkéhez
1 db
citrom
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 - 4 ek
olívaolaj
300 - 400 g
egész csirkemell
2 ek
olaj a sütéshez
A tabuléhoz
50 g
bulgur
2
óriás csokor friss petrezselyem
2 ág
friss menta
0.5 db
kígyóuborka
(kb. 300 g/db)
1 db
paradicsom
(kb. 150 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 180 g/db)
bors
0.5 db
citrom leve
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A citromos csirke eleve egy különleges étel, de a köretekkel lehet még fokozni! A fetás sültpaprika-krémhez a paprikákat és az egész fej elfelezett fokhagymát a vágott felével lefelé tepsire rakjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a paprika héja. Kivesszük, a paprikákat egy tálba szedjük, és lefedve hagyjuk kihűlni. Majd leszedjük a héját, kiszedjük a magházát, és a kinyomkodott sült fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk. (Egy gerezd fokhagymát frissen is beledobunk, mert ennek a csípős frissessége elengedhetetlen.)

A csirke pácolásához egy tálba tesszük a citrom lereszelt héját és levét, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet bele az olaj, majd jól elkeverjük. Az egész csirkemellet elfelezzük, és beleforgatjuk a pácba, majd állni hagyjuk legalább fél óráig. Egy serpenyőben az olajon, oldalanként 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd pihentetjük.

A tabuléhoz a bulgurt bő, sós vízben főzzük kb. 15 percig, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, és egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kígyóuborkát és paradicsomot, valamint a finomra aprított lila hagymát is. Mehet hozzá a bulgur, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, és alaposan összekeverjük.

Tányérra tesszük a paprikakrémet, rárakjuk a felszeletelt csirkét, és a tabuléval tálaljuk.

Citromos csirke tabuléval
Citromos csirke tabuléval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Összesen: 60 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ilyen egy tökéletes, könnyű nyári ebéd vagy vacsi. Olyan húst használtok hozzá, amilyet csak szeretnétek, a tabulét pedig csináljátok nagyobb adagban, mert dresszing nélkül sokáig eláll.

Hozzávalók

2 főre
A paprikakrémhez
500 g
kápia paprika
1 fej
fokhagyma
(kb. 100 g)
1 tk
fehérborecet
só, bors
150 g
feta sajt
1 gerezd
fokhagyma ízlés szerint
A citromos csirkéhez
1 db
citrom
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 - 4 ek
olívaolaj
300 - 400 g
egész csirkemell
2 ek
olaj a sütéshez
A tabuléhoz
50 g
bulgur
2
óriás csokor friss petrezselyem
2 ág
friss menta
0.5 db
kígyóuborka
(kb. 300 g/db)
1 db
paradicsom
(kb. 150 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 180 g/db)
bors
0.5 db
citrom leve
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj

A citromos csirke eleve egy különleges étel, de a köretekkel lehet még fokozni! A fetás sültpaprika-krémhez a paprikákat és az egész fej elfelezett fokhagymát a vágott felével lefelé tepsire rakjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a paprika héja. Kivesszük, a paprikákat egy tálba szedjük, és lefedve hagyjuk kihűlni. Majd leszedjük a héját, kiszedjük a magházát, és a kinyomkodott sült fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk. (Egy gerezd fokhagymát frissen is beledobunk, mert ennek a csípős frissessége elengedhetetlen.)

A csirke pácolásához egy tálba tesszük a citrom lereszelt héját és levét, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet bele az olaj, majd jól elkeverjük. Az egész csirkemellet elfelezzük, és beleforgatjuk a pácba, majd állni hagyjuk legalább fél óráig. Egy serpenyőben az olajon, oldalanként 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd pihentetjük.

A tabuléhoz a bulgurt bő, sós vízben főzzük kb. 15 percig, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, és egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kígyóuborkát és paradicsomot, valamint a finomra aprított lila hagymát is. Mehet hozzá a bulgur, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, és alaposan összekeverjük.

Tányérra tesszük a paprikakrémet, rárakjuk a felszeletelt csirkét, és a tabuléval tálaljuk.

Citromos csirke tabuléval
Citromos csirke tabuléval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Összesen: 60 perc

Ha tetszett a Citromos csirke tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept