A citromos csirke eleve egy különleges étel, de a köretekkel lehet még fokozni! A fetás sültpaprika-krémhez a paprikákat és az egész fej elfelezett fokhagymát a vágott felével lefelé tepsire rakjuk, és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a paprika héja. Kivesszük, a paprikákat egy tálba szedjük, és lefedve hagyjuk kihűlni. Majd leszedjük a héját, kiszedjük a magházát, és a kinyomkodott sült fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépben lezúzzuk. (Egy gerezd fokhagymát frissen is beledobunk, mert ennek a csípős frissessége elengedhetetlen.)
A csirke pácolásához egy tálba tesszük a citrom lereszelt héját és levét, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet bele az olaj, majd jól elkeverjük. Az egész csirkemellet elfelezzük, és beleforgatjuk a pácba, majd állni hagyjuk legalább fél óráig. Egy serpenyőben az olajon, oldalanként 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd pihentetjük.
A tabuléhoz a bulgurt bő, sós vízben főzzük kb. 15 percig, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk, és egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kígyóuborkát és paradicsomot, valamint a finomra aprított lila hagymát is. Mehet hozzá a bulgur, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, és alaposan összekeverjük.
Tányérra tesszük a paprikakrémet, rárakjuk a felszeletelt csirkét, és a tabuléval tálaljuk.

- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
- Összesen: 60 perc