Grillszezon

Cowboyrostélyoswhiskey-sfűszervajjalésháziketchuppal

Cowboy rostélyos whiskey-s fűszervajjal és házi ketchuppal

Hozzávalók
2 db
salottahagyma
100 ml
whiskey
115 g
vaj
bors
2 szelet
rostélyos (3-4 cm vastag)
1 ág
friss rozmaring
Házi ketchup:
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
1 tk
chilipehely
1 csokor
friss koriander
0.5 tk
mustárpor
1 tk
frissen őrölt fekete bors
100 ml
almalé
2
hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
50 g
barna cukor
2 ek
almaecet

Elkészítés
image does not exist

A házi ketchuphoz:

Egy nagy edényben felmelegítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, a zellerszárat és a fokhagymát és addig főzzük, alkalmanként megkeverve, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé nem válik, kb. 6-7 percig. Sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a koriandert, a chilipelyhet és a fekete borsot. Főzzük, amíg a paradicsompüré elkezd sötétedni, ekkor hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a barna cukrot, a mustárport, az almaaecetet és az almalevet,  Főzzük, időnként megkeverve, amíg kissé besűrűsödik, kb. 50-55 percig. Ha kicsit kihűlt egy szitán átpasszírozzuk. Ezután irány a hűtő és sokáig eláll, ha marad…

www.streetkitchen.hu

Igazi kemény kaja, prérire termett városi cowboyoknak. A házi ketchuppal pedig egy jól ismert klasszikus tér vissza gyökereihez, mindenféle tartósítószer és ízfokozó nélkül. Csekkoljátok Szabi rostélyosát és mindenképpen mentsétek le a receptet!

Hozzávalók

2 főre
2 db
salottahagyma
100 ml
whiskey
115 g
vaj
bors
2 szelet
rostélyos (3-4 cm vastag)
1 ág
friss rozmaring
Házi ketchup:
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
1 tk
chilipehely
1 csokor
friss koriander
0.5 tk
mustárpor
1 tk
frissen őrölt fekete bors
100 ml
almalé
2
hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
50 g
barna cukor
2 ek
almaecet
image does not exist

A házi ketchuphoz:

Egy nagy edényben felmelegítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, a zellerszárat és a fokhagymát és addig főzzük, alkalmanként megkeverve, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé nem válik, kb. 6-7 percig. Sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a koriandert, a chilipelyhet és a fekete borsot. Főzzük, amíg a paradicsompüré elkezd sötétedni, ekkor hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a barna cukrot, a mustárport, az almaaecetet és az almalevet,  Főzzük, időnként megkeverve, amíg kissé besűrűsödik, kb. 50-55 percig. Ha kicsit kihűlt egy szitán átpasszírozzuk. Ezután irány a hűtő és sokáig eláll, ha marad…

Ha tetszett a Cowboy rostélyos whiskey-s fűszervajjal és házi ketchuppal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept