Grillszezon

Grillezettlazacparadicsomosraguval

Grillezett lazac paradicsomos raguval

Hozzávalók
A salátához
1 db
padlizsán
(kb. 250 g/db)
1 db
cukkini
(kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek
olívaolaj
1 marék
pisztácia
(kb. 20 g/marék)
1 marék
kalamata olívabogyó
(kb. 40 g/marék)
A dresszinghez
1 tk
dijoni mustár
2 tk
méz
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
3 - 4 ek
olívaolaj
A paradicsomos raguhoz
4 gerezd
fokhagyma
1 marék
koktélparadicsom
1 csokor
friss petrezselyem
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
100 ml
fehérbor
A lazachoz
2 szelet
lazac
(kb. 150 g/szelet)
só, bors
A tálaláshoz
feta sajt ízlés szerint
20 g
vaj

Elkészítés

Először a grillezett lazac köretével foglalkozunk. A padlizsánt 4 cikkbe vágjuk (ha vastagabb fajta), majd 5 mm-es szeletekre, a cukkinit ugyanilyen vastagságban felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és a grillen magas hőmérsékleten, oldalanként 2 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

A dresszinghez egy nagy keverőtálban összekeverjük a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, a durvára tépkedett bazsalikom és az olívaolaj. Beleforgatjuk a grillezett zöldségeket, és belerakjuk a durvára vágott pisztáciát és az olívabogyót.

A paradicsomos raguhoz apróra vágjuk a fokhagymát, a paradicsomokat elfelezzük, a petrezselymet (a szárral együtt) felaprítjuk. Egy gyorsforralóban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen, majd felöntjük a borral, és beforraljuk. Belerakjuk a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforraljuk, és elzárjuk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt alutálcára rakjuk bőrrel lefelé, és 200 fokos grillen, félidőben egyszer megforgatva, 15-20 perc alatt megsütjük. A paradicsomos ragut a lazacra tesszük, és a salátával tálaljuk, amit megszórhatunk egy kevés fetával is.

Grillezett lazac paradicsomos raguval
Grillezett lazac paradicsomos raguval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 35 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagyon gyors és egyszerű, könnyű nyári kaja, amit nem csak grillen ér elkészíteni, de nagyon jól áll neki az enyhén füstös íz.

Hozzávalók

2 főre
A salátához
1 db
padlizsán
(kb. 250 g/db)
1 db
cukkini
(kb. 200 g/db)
só, bors
3 ek
olívaolaj
1 marék
pisztácia
(kb. 20 g/marék)
1 marék
kalamata olívabogyó
(kb. 40 g/marék)
A dresszinghez
1 tk
dijoni mustár
2 tk
méz
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
3 - 4 ek
olívaolaj
A paradicsomos raguhoz
4 gerezd
fokhagyma
1 marék
koktélparadicsom
1 csokor
friss petrezselyem
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
100 ml
fehérbor
A lazachoz
2 szelet
lazac
(kb. 150 g/szelet)
só, bors
A tálaláshoz
feta sajt ízlés szerint
20 g
vaj

Először a grillezett lazac köretével foglalkozunk. A padlizsánt 4 cikkbe vágjuk (ha vastagabb fajta), majd 5 mm-es szeletekre, a cukkinit ugyanilyen vastagságban felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, és a grillen magas hőmérsékleten, oldalanként 2 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

A dresszinghez egy nagy keverőtálban összekeverjük a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, a durvára tépkedett bazsalikom és az olívaolaj. Beleforgatjuk a grillezett zöldségeket, és belerakjuk a durvára vágott pisztáciát és az olívabogyót.

A paradicsomos raguhoz apróra vágjuk a fokhagymát, a paradicsomokat elfelezzük, a petrezselymet (a szárral együtt) felaprítjuk. Egy gyorsforralóban az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen, majd felöntjük a borral, és beforraljuk. Belerakjuk a vajat, megszórjuk a petrezselyemmel, összeforraljuk, és elzárjuk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt alutálcára rakjuk bőrrel lefelé, és 200 fokos grillen, félidőben egyszer megforgatva, 15-20 perc alatt megsütjük. A paradicsomos ragut a lazacra tesszük, és a salátával tálaljuk, amit megszórhatunk egy kevés fetával is.

Grillezett lazac paradicsomos raguval
Grillezett lazac paradicsomos raguval
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 35 perc

Ha tetszett a Grillezett lazac paradicsomos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept