Grillszezon

Ígykészítstökéleteskebabot!

Így készíts tökéletes kebabot!

Hozzávalók
600 g
darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)
A fűszerkeverékhez:
1 fej
hagyma
2 db
zöld chili
1 csokor
friss koriander levelek
4 gerezd
fokhagyma
friss gyömbér
2 tk
barna cukor
3 tk
2 tk
pirospaprika
2 tk
egész fekete bors
2 tk
őrölt koriander
2 db
babérlevél mozsárban porrá zúzva
1 tk
őrölt kömény
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
cayenne bors
1 tk
amchur por (mangó por)
Mézes répa:
3 db
sárgarépa
1 ek
méz
2 ek
sör
SALSA:
4 db
paradicsom
2 fej
hagyma
1 - 2 db
zöld chili
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
szárított oregánó
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime kifacsart leve
chilipehely (ízlés szerint)
A naan kenyérhez:
1 csomag
szárított élesztő (7 g)
150 ml
natúr joghurt
300 g
liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
1 tk
sütőpor
2 tk
porcukor
1 tk
15 g
vaj
25 g
vaj

Elkészítés
image does not exist
image does not exist

A mézes répához:

Vajat olvasztunk egy serpenyőben, majd rádobjuk a 3 mm vastag csíkokra ferdén felszeletelt répát, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Sózzuk, közben egy kis sört is öntünk alá.. Végül megforgatjuk mézben is.

A salsához:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Egy nagy sütőlapra rátesszük a paradicsomot a hagymát és a zöld chiliket.  Megspricceljük olajjal is őket, majd sütjük kb. 20-25 percig. Ugyanezt közvetlenól a grillen is elvégezhetjük. Ha kész eltávolítjuk a szárakat (és akár a magokat is) a chilikről. A fokhagymát, az oregánót, a koriandert, a lime levét, az olívaolajat, a sót és a chilipelyhet egy aprítógépben összezúzzuk a sült paradicsommal, hagymával és a chilivel kb. 30-60 másodperc alatt, majd lehűtjük.

A naan kenyérhez:

Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és ruganyos tésztává gyúrjuk. Az összeállított tészta tetejét liszttel meghintve és letakarva félretesszük pihenni kb. 45 percre. Amint a tészta megkelt, a fenti mennyiséget 4 egyenlő részre osztva kinyújtjuk és kialakítjuk a naan kenyerünk formáját. A grillre dobjuk és mindkét oldalukon addig sütjük amíg fel nem hólyagzik. Azonnal esszük! A lepénykenyerek mellé teszünk egy kis serpenyőben egy darabka vajat és egy összeroppantott fokhagymagerezdet. A megsült naan kenyereket a fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha cirkuszban kellene felkonferálnom így kezdeném: A brutálisan fűszeres, a mindent vivő, a torok grillezett kéményseprője! És természetesen nem önmagában áll a manézsra hanem harcedzett barátaival: a krémesen édes Répával, a lakossági használatra kifejlesztett tömegpusztító fegyverrel a mindenki Salsájával és az egész bandát felkészítette a műsorra a roppanósan lágy Naan kenyér! Csak tessék! Csak tessék! Vigyétek, egyétek!

Hozzávalók

4 főre
600 g
darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)
A fűszerkeverékhez:
1 fej
hagyma
2 db
zöld chili
1 csokor
friss koriander levelek
4 gerezd
fokhagyma
friss gyömbér
2 tk
barna cukor
3 tk
2 tk
pirospaprika
2 tk
egész fekete bors
2 tk
őrölt koriander
2 db
babérlevél mozsárban porrá zúzva
1 tk
őrölt kömény
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
cayenne bors
1 tk
amchur por (mangó por)
Mézes répa:
3 db
sárgarépa
1 ek
méz
2 ek
sör
SALSA:
4 db
paradicsom
2 fej
hagyma
1 - 2 db
zöld chili
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
szárított oregánó
1 csokor
friss koriander
0.5 db
lime kifacsart leve
chilipehely (ízlés szerint)
A naan kenyérhez:
1 csomag
szárított élesztő (7 g)
150 ml
natúr joghurt
300 g
liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
1 tk
sütőpor
2 tk
porcukor
1 tk
15 g
vaj
25 g
vaj
image does not exist
image does not exist

A mézes répához:

Vajat olvasztunk egy serpenyőben, majd rádobjuk a 3 mm vastag csíkokra ferdén felszeletelt répát, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Sózzuk, közben egy kis sört is öntünk alá.. Végül megforgatjuk mézben is.

A salsához:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Egy nagy sütőlapra rátesszük a paradicsomot a hagymát és a zöld chiliket.  Megspricceljük olajjal is őket, majd sütjük kb. 20-25 percig. Ugyanezt közvetlenól a grillen is elvégezhetjük. Ha kész eltávolítjuk a szárakat (és akár a magokat is) a chilikről. A fokhagymát, az oregánót, a koriandert, a lime levét, az olívaolajat, a sót és a chilipelyhet egy aprítógépben összezúzzuk a sült paradicsommal, hagymával és a chilivel kb. 30-60 másodperc alatt, majd lehűtjük.

A naan kenyérhez:

Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és ruganyos tésztává gyúrjuk. Az összeállított tészta tetejét liszttel meghintve és letakarva félretesszük pihenni kb. 45 percre. Amint a tészta megkelt, a fenti mennyiséget 4 egyenlő részre osztva kinyújtjuk és kialakítjuk a naan kenyerünk formáját. A grillre dobjuk és mindkét oldalukon addig sütjük amíg fel nem hólyagzik. Azonnal esszük! A lepénykenyerek mellé teszünk egy kis serpenyőben egy darabka vajat és egy összeroppantott fokhagymagerezdet. A megsült naan kenyereket a fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük és tálaljuk.

Ha tetszett az Így készíts tökéletes kebabot! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept