Grillszezon

KávésBBQoldalassalátával

Kávés BBQ oldalas salátával

Hozzávalók
A húshoz
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész fekete bors
1 ek
egész kömény
1 ek
koriandermag
1 csokor
kakukkfű
3 ek
200 ml
sötét szójaszósz
1 db
chilipaprika
1 kg
sertésoldalas
A BBQ kencéhez
150 g
ketchup
1 tk
őrölt kávé
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 db
citrom
30 ml
sötét szójaszósz
1 ek
méz
A steakkrumplihoz
800 g
újkrumpli
1 ek
sertészsír
1 ág
rozmaring
A dresszinghez
2 ek
baracklekvár
2 tk
mustár
100 ml
étolaj
A salátához
0.5 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 db
kígyóuborka
0.25 db
sárga kaliforniai paprika

Elkészítés

A kávés BBQ oldalas első lépése, hogy kb. 1,5 liter vizet öntünk egy fazékba. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a fekete borsot, a köményt, a koriandermagot, a kakukkfüvet, a sót, a szójaszószt, a felezett chilipaprikát és beletesszük a feldarabolt oldalast. Alacsony lángon gyöngyözve addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul, ez körülbelül 1,5-2 óra. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből. 

A ketchupban elkeverjük a kávét, a fokhagyma-granulátumot, az őrölt gyömbért, a füstölt paprikát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a szójaszószt és a mézet. 

A krumplikat elfelezzük és enyhén sós, bő, lobogó vízben 80%-os készültségig főzzük, majd kivesszük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, majd amikor az a forró krumplitól elolvadt, átkeverjük, hogy a zsír mindenhol bevonja a krumplikat, és megsózzuk. 

A húsokat a grillre tesszük, és megkenjük az egyik oldalukat a ketchupos mázzal. Oldalanként kb. 1 percig pirítjuk. Amikor megfordítottuk, a másik oldalát is lekenjük, és még 1-1 percig pirítjuk a húst.

A krumplikat is a grillrácsra tesszük és oldalanként 2-3 percig sütjük. Amikor levettük a rácsról, megszórjuk frissen aprított rozmaringgal.

A dresszinghez egy tálba tesszük a lekvárt, a mustárt és az olajat, majd egy habverő segítségével addig keverjük, amíg homogén állagú öntetet kapunk. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és a többi zöldséget is felszeleteljük. Végül jöhet a tálalás: tálra szedjük a húst és a krumplit, és a friss zöldségekkel tálaljuk, amiket megcsorgatunk az öntettel.

kaves-bbq-oldalas
Kávés BBQ oldalas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra

Imádod a brutális fogásokat? Akkor a kávés BBQ oldalas mellett ezeket is próbáld ki!

Steak édesköménnyel és krumpliva

Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Csak bízni mertem benne, hogy ez az étel ennyire jó lesz. Annyira jót tett az abálás az oldalasnak, hogy ennél jobban már csak a zabálás állhat neki. Szerencsére pillanatok alatt elfogyott, ami arra enged következtetni, hogy valóban jó lett.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész fekete bors
1 ek
egész kömény
1 ek
koriandermag
1 csokor
kakukkfű
3 ek
200 ml
sötét szójaszósz
1 db
chilipaprika
1 kg
sertésoldalas
A BBQ kencéhez
150 g
ketchup
1 tk
őrölt kávé
1 tk
fokhagyma-granulátum
1 tk
őrölt gyömbér
1 tk
füstölt fűszerpaprika
0.5 db
citrom
30 ml
sötét szójaszósz
1 ek
méz
A steakkrumplihoz
800 g
újkrumpli
1 ek
sertészsír
1 ág
rozmaring
A dresszinghez
2 ek
baracklekvár
2 tk
mustár
100 ml
étolaj
A salátához
0.5 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 db
kígyóuborka
0.25 db
sárga kaliforniai paprika

A kávés BBQ oldalas első lépése, hogy kb. 1,5 liter vizet öntünk egy fazékba. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a fekete borsot, a köményt, a koriandermagot, a kakukkfüvet, a sót, a szójaszószt, a felezett chilipaprikát és beletesszük a feldarabolt oldalast. Alacsony lángon gyöngyözve addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul, ez körülbelül 1,5-2 óra. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből. 

A ketchupban elkeverjük a kávét, a fokhagyma-granulátumot, az őrölt gyömbért, a füstölt paprikát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a szójaszószt és a mézet. 

A krumplikat elfelezzük és enyhén sós, bő, lobogó vízben 80%-os készültségig főzzük, majd kivesszük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, majd amikor az a forró krumplitól elolvadt, átkeverjük, hogy a zsír mindenhol bevonja a krumplikat, és megsózzuk. 

A húsokat a grillre tesszük, és megkenjük az egyik oldalukat a ketchupos mázzal. Oldalanként kb. 1 percig pirítjuk. Amikor megfordítottuk, a másik oldalát is lekenjük, és még 1-1 percig pirítjuk a húst.

A krumplikat is a grillrácsra tesszük és oldalanként 2-3 percig sütjük. Amikor levettük a rácsról, megszórjuk frissen aprított rozmaringgal.

A dresszinghez egy tálba tesszük a lekvárt, a mustárt és az olajat, majd egy habverő segítségével addig keverjük, amíg homogén állagú öntetet kapunk. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és a többi zöldséget is felszeleteljük. Végül jöhet a tálalás: tálra szedjük a húst és a krumplit, és a friss zöldségekkel tálaljuk, amiket megcsorgatunk az öntettel.

kaves-bbq-oldalas
Kávés BBQ oldalas (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra

Imádod a brutális fogásokat? Akkor a kávés BBQ oldalas mellett ezeket is próbáld ki!

Steak édesköménnyel és krumpliva

Párolt báránycsülök navarin módra bébizöldségekkel

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Ha tetszett a Kávés BBQ oldalas salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept