A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g sertészsír
- 1.3 kg sertéscsülök
- 300 g sertéstarja
- 1 kg sertésköröm
- 4 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 80 g pritaminpaprika-krém
- 100 g daráltpaprika-krém
- 2 tk egész kömény
- 4 db babérlevél
- 2 ek majoránna
- só, bors
- 2 ek fűszerpaprika
- 400 g füstölt oldalas
- 400 g beáztatott lencse
- 2 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 500 g krumpli
- 500 g savanyú káposzta
A tálaláshoz
- 330 g tejföl
- 1 fej lila hagyma (150 g/fej)
- 1 db hegyes-erős paprika
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 100 g sertészsír
- 1.3 kg sertéscsülök
- 300 g sertéstarja
- 1 kg sertésköröm
- 4 fej vöröshagyma (110 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 80 g pritaminpaprika-krém
- 100 g daráltpaprika-krém
- 2 tk egész kömény
- 4 db babérlevél
- 2 ek majoránna
- só, bors
- 2 ek fűszerpaprika
- 400 g füstölt oldalas
- 400 g beáztatott lencse
- 2 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 500 g krumpli
- 500 g savanyú káposzta
A tálaláshoz
- 330 g tejföl
- 1 fej lila hagyma (150 g/fej)
- 1 db hegyes-erős paprika
A zsírt felforrósítjuk a bográcsban, lepirítjuk benne a 2-3 cm-es kockákra vágott csülköt, majd kivesszük. A csülök után lepirítjuk a szintén 2-3 cm-es kockákra vágott tarját, amit szintén kiveszünk, majd beletesszük a bográcsba a darabolt körmöt, azt is körbepirítjuk, ezután pedig hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Kb. 3 perc pirítás után hozzáadjuk a pritaminpaprika-krémet, a daráltpaprika-krémet, az egész köményt, a babérlevelet, a majoránnát és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, majd az egészet átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, ami kb. 3 cm-re ellepi a körmöket. A vizet folyamatosan pótolva kb. 30 pecig főzzük.
Miután picit előfőztük a körmöt, hozzáadjuk a nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágott oldalast. További 30 perc főzés után hozzáadjuk a csülköt is. Újabb 1 órát főzzük a vizet időnként pótolva, majd hozzáadjuk a tarját és a lencsét, és felöntjük bő vízzel. Én összesen a főzés során kb. 4 liter vízzel öntöttem fel a levest, de ez a mennyiség minimálisan eltérhet. A víz mennyisége függhet attól, hogy milyen hőfokra sikerült beizzítani a fát. Ha nagyon forr, jobban párolog a víz, ha csak pötyög, akkor kevésbé. Illetve a víz mennyisége függ attól is, hogy a hús mennyi vizet engedett ki magából.
A savanyú káposztás bitang leves befejezése
További kb. 30 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és a krumplit is. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is megpuhulnak. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a savanyú káposztát is. Én nem mostam ki a káposztát, hogy megadja a levesnek azt a kellemes savanykás ízt. 2 percig még főzzük, és tálalunk is. Tálalásnál a levest megszórjuk aprított lila hagymával, majd tejföllel és hegyes-erőssel szervírozzuk.
- Elkészítési idő: 4 óra
Ha tetszett a Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!