Sajtos csirke fajitas
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanilyen vastagságúra szeleteljük a kaliforniai paprikákat és a vöröshagymát is. A jalapenót kimagozzuk, és azt is felszeleteljük. Egy kis tálban kikeverjük a marinád hozzávalóit.
A grillt beizzítjuk, majd a csirkemellet elkeverjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és mehet a forró grillre. 1-2 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna kérget kapjanak a csíkok, majd hozzádobjuk a zöldségeket is és tovább pirítjuk kb. 3 percig. Nyakon öntjük a marinád felével, elkeverjük és 4 perc alatt tökéletesre pirítjuk, majd egy nagyobb tálba szedjük. Mikor még meleg, ráreszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert és elkeverjük.
Vega fajitas
Ugyanezt a folyamatot megismételjük, csak a csirkét ebben a vega verzióban tofuval helyettesítjük. A tofut közepes méretű kockákra vágjuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és lepirítjuk benne a tofut. Mikor aranybarna, mehetnek hozzá a felcsíkozott paprikák és a felszeletelt lila hagyma. Mikor már alaposan lepirultak a zöldségeink, a marinád másik felével nyakon öntjük és további 3-4 percig pirítjuk. Ezt is egy nagyobb tálba szedjük, majd elkeverjük az apróra vágott paradicsommal, avokádóval és friss korianderrel.
Végül kikeverjük a joghurtos toppingot, majd megtöltjük a tacókat. Mehet bele a húsos vagy tofus töltelék, majd a joghurtos szósz és végül friss koriander. Nincs más hátra, indulhat a buli!

- Elkészítési idő: 35-40 perc
Még több király fajitas recept: