A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 3 db csirkemell
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk római kömény
- ½ tk cayenne bors
- 1 csapott tk fokhagymapor
- 2 nagy csipet bors
- 1 tk barnacukor
- só
- 2 ek olaj
- ½ db lime kifacsart leve
- 1 ek olaj a sütéshez
A salsához
- 4 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- ½ db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 nagy ek olívaolaj
- 1 kis csokor koriander
A guacamoléhoz
- 2 db avokádó
- 1 nagy ek salsa
- só
- ½ db lime leve
A sült paprikákhoz
- 1 - 1 db nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 kis csokor koriander
A tálaláshoz
- búza tortillalap
- tejföl
- cheddar sajt
- jégsaláta
Fajitas, a legjobb partikaja
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 3 db csirkemell
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk római kömény
- ½ tk cayenne bors
- 1 csapott tk fokhagymapor
- 2 nagy csipet bors
- 1 tk barnacukor
- só
- 2 ek olaj
- ½ db lime kifacsart leve
- 1 ek olaj a sütéshez
A salsához
- 4 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- ½ db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 nagy ek olívaolaj
- 1 kis csokor koriander
A guacamoléhoz
- 2 db avokádó
- 1 nagy ek salsa
- só
- ½ db lime leve
A sült paprikákhoz
- 1 - 1 db nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 kis csokor koriander
A tálaláshoz
- búza tortillalap
- tejföl
- cheddar sajt
- jégsaláta
A húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a salsa, amihez egy késes aprítóba rakjuk a paradicsomokat, fél fej lilahagymát, feldarabolt chilipaprikát, fokhagymagerezdeket, sót, borsot és összezúzzuk. Hozzáöntjük még az olívaolajat, a koriandert és még egyet zúzunk rajta. A guacamoléhoz félbevágjuk az avokádókat, kiszedjük a magjait, és egy kanál segítségével egy tálba pakoljuk a húsát. Adunk hozzá egy nagy kanálnyit az előzőleg elkészített salsából, megsózzuk, hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és villával alaposan összetörjük.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és elkezdjük lepirítani a húsokat. Pár perc oldalanként, nagyobb hőfokon elég is lesz, majd a félig elkészült csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 150 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket, 15 percre.
A paprikákat csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és rázogatva lepirítjuk őket. Mikor már kissé megpuhultak a paprikák hozzádobjuk a durvára vágott koriandert és jól összeforgatjuk.
A csirkemelleket még melegen felszeleteljük és összeforgatjuk a kisült szafttal. Egy konyharuhát benedvesítünk, belecsomagoljuk a tortillákat és a meleg sütőbe rakjuk. Így kellően átmelegednek, mégsem száradnak ki.
Végre jöhet az összeállítás és a nagy, csapatos kajálás! Fogjuk a tortillalapokat, megkenjük egy adag guacamoléval, jöhet rá a hús, paprikák, saláta, salsa, tejföl, koriander végül egy gerezd lime-ot facsarunk a tetejére, összehajtjuk és megesszük!