Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

3 db csirkemell
1 tk pirospaprika
1 tk római kömény
½ tk cayenne bors
1 csapott tk fokhagymapor
2 nagy csipet bors
1 tk barnacukor
2 ek olaj
½ db lime kifacsart leve
1 ek olaj a sütéshez

A salsához

4 db paradicsom
½ fej lilahagyma
½ db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
bors
1 nagy ek olívaolaj
1 kis csokor koriander

A guacamoléhoz

2 db avokádó
1 nagy ek salsa
½ db lime leve

A sült paprikákhoz

1 - 1 db nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
1 ek olaj
só, bors
1 kis csokor koriander

A tálaláshoz

búza tortillalap
tejföl
cheddar sajt
jégsaláta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fajitas, a legjobb partikaja

Szervezz egy nagy zabálós partit, amihez az egyik legjobb kajaválasztás a fajitas lesz! A videóban mindent megmutatunk ami szükséges ennek a frankó receptnek az elkészítéséhez, úgyhogy már csak a sütögetés marad hátra, na meg az hogy kajáljatok egy hatalmasat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

3 db csirkemell
1 tk pirospaprika
1 tk római kömény
½ tk cayenne bors
1 csapott tk fokhagymapor
2 nagy csipet bors
1 tk barnacukor
2 ek olaj
½ db lime kifacsart leve
1 ek olaj a sütéshez

A salsához

4 db paradicsom
½ fej lilahagyma
½ db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
bors
1 nagy ek olívaolaj
1 kis csokor koriander

A guacamoléhoz

2 db avokádó
1 nagy ek salsa
½ db lime leve

A sült paprikákhoz

1 - 1 db nagyobb zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
1 ek olaj
só, bors
1 kis csokor koriander

A tálaláshoz

búza tortillalap
tejföl
cheddar sajt
jégsaláta
Bevásárlólistához adom

A húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a salsa, amihez egy késes aprítóba rakjuk a paradicsomokat, fél fej lilahagymát, feldarabolt chilipaprikát, fokhagymagerezdeket, sót, borsot és összezúzzuk. Hozzáöntjük még az olívaolajat, a koriandert és még egyet zúzunk rajta. A guacamoléhoz félbevágjuk az avokádókat, kiszedjük a magjait, és egy kanál segítségével egy tálba pakoljuk a húsát. Adunk hozzá egy nagy kanálnyit az előzőleg elkészített salsából, megsózzuk, hozzáfacsarjuk egy fél lime levét és villával alaposan összetörjük.

Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és elkezdjük lepirítani a húsokat. Pár perc oldalanként, nagyobb hőfokon elég is lesz, majd a félig elkészült csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 150 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket, 15 percre.
A paprikákat csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőbe dobjuk őket. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és rázogatva lepirítjuk őket. Mikor már kissé megpuhultak a paprikák hozzádobjuk a durvára vágott koriandert és jól összeforgatjuk.

A csirkemelleket még melegen felszeleteljük és összeforgatjuk a kisült szafttal. Egy konyharuhát benedvesítünk, belecsomagoljuk a tortillákat és a meleg sütőbe rakjuk. Így kellően átmelegednek, mégsem száradnak ki.
Végre jöhet az összeállítás és a nagy, csapatos kajálás! Fogjuk a tortillalapokat, megkenjük egy adag guacamoléval, jöhet rá a hús, paprikák, saláta, salsa, tejföl, koriander végül egy gerezd lime-ot facsarunk a tetejére, összehajtjuk és megesszük!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások