Halételek

Ázsiailazacnyársakmentás-uborkáskuszkusszal

Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

Hozzávalók
A lazacnyársakhoz
2 szelet
lazacfilé
5 ek
szójaszósz
1 ek
halszósz
1 db
lime leve és héja
2 cm-es
friss gyömbér lereszelve
1 gerezd
fokhagyma lereszelve (nagyobb)
A kuszkuszhoz
150 g
kuszkusz
só, bors
4 ek
olaj
300 ml
forró víz
1 csokor
friss menta
1 db
kisebb kígyóuborka
2 szál
újhagyma
2 szál
szárzeller

Elkészítés
A lazacot nagyobb kockákra vágjuk. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, belerakjuk a halkockákat a pácba, és fél órát állni hagyjuk.A kuszkuszt egy mély tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az olajat, és felöntjük a vízzel. Lefedjük és addig hagyjuk állni, amíg a kuszkusz meg nem dagad. Ezután belerakjuk az apróra vágott mentát, a felkockázott uborkát, újhagymát és zellert.
A bepácolt lazackockákat felhúzzuk a nyársra, és egy grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A kuszkusszal tálaljuk a nyársakat.
Ha tetszett az ázsiai lazacnyársak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ezt a receptet kint a grillen vagy bent egy serpenyőben is megcsinálhatjátok. Szupergyors, szuperegyszerű, és tele van ízekkel!

Hozzávalók

2 főre
A lazacnyársakhoz
2 szelet
lazacfilé
5 ek
szójaszósz
1 ek
halszósz
1 db
lime leve és héja
2 cm-es
friss gyömbér lereszelve
1 gerezd
fokhagyma lereszelve (nagyobb)
A kuszkuszhoz
150 g
kuszkusz
só, bors
4 ek
olaj
300 ml
forró víz
1 csokor
friss menta
1 db
kisebb kígyóuborka
2 szál
újhagyma
2 szál
szárzeller
A lazacot nagyobb kockákra vágjuk. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, belerakjuk a halkockákat a pácba, és fél órát állni hagyjuk.A kuszkuszt egy mély tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az olajat, és felöntjük a vízzel. Lefedjük és addig hagyjuk állni, amíg a kuszkusz meg nem dagad. Ezután belerakjuk az apróra vágott mentát, a felkockázott uborkát, újhagymát és zellert.
A bepácolt lazackockákat felhúzzuk a nyársra, és egy grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A kuszkusszal tálaljuk a nyársakat.
Ha tetszett az ázsiai lazacnyársak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept