Halételek

Harcsafasírt-paprikástúróscsuszával

Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával

Hozzávalók
A harcsafasírthoz
500 g
szürkeharcsa-filé
1 ek
olaj
só, bors
0.5 ek
pirospaprika
0.25 ek
fokhagyma-granulátum
0.25 ek
őrölt kömény
A paprikás alaphoz
50 g
füstölt zsírszalonna
1 ek
zsír
300 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
40 g
paprika
1 tk
őrölt kömény
3 tk
pirospaprika
40 g
paradicsom
1 l
víz vagy halalaplé
só, bors
5 - 6 ek
tejföl
A csuszához
100 g
zsírszalonna
300 g
csuszatészta
4 - 5 ek
tejföl
150 g
túró

Elkészítés

A halat ledaráljuk, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük. 

Az alaphoz a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk a zsíron, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, és aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rárakjuk a köményt és a pirospaprikát, elkeverjük, és jöhet rá a paradicsom. Felöntjük a vízzel, majd egy botmixerrel turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik, majd hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt. Beledobjuk a harcsafasírtot, és lassú tűzön, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha szükségesnek érezzük, önthetünk rá kevés vizet.

A csuszához a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, lassú tűzönt ropogósra sütjük saját zsírjában, majd leszűrjük, és félretesszük a zsírt. A csuszatésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, összekeverjük a kiolvadt zsírral, hozzáadjuk a tejfölt és a túrót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk a csuszát a ropogós szalonnával, és a harcsafasírt-paprikással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A harcsapaprikás túrós csuszával örök klasszikus párosítás, de ha újdonságra vágytok, próbáljátok ki a harcsát fasírt formában – más textúrában teljesen más élményt nyújt.

Hozzávalók

4 - 5 főre
A harcsafasírthoz
500 g
szürkeharcsa-filé
1 ek
olaj
só, bors
0.5 ek
pirospaprika
0.25 ek
fokhagyma-granulátum
0.25 ek
őrölt kömény
A paprikás alaphoz
50 g
füstölt zsírszalonna
1 ek
zsír
300 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
40 g
paprika
1 tk
őrölt kömény
3 tk
pirospaprika
40 g
paradicsom
1 l
víz vagy halalaplé
só, bors
5 - 6 ek
tejföl
A csuszához
100 g
zsírszalonna
300 g
csuszatészta
4 - 5 ek
tejföl
150 g
túró

A halat ledaráljuk, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük. 

Az alaphoz a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk a zsíron, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, és aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rárakjuk a köményt és a pirospaprikát, elkeverjük, és jöhet rá a paradicsom. Felöntjük a vízzel, majd egy botmixerrel turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik, majd hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt. Beledobjuk a harcsafasírtot, és lassú tűzön, kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha szükségesnek érezzük, önthetünk rá kevés vizet.

A csuszához a zsírszalonnát apró kockára vágjuk, lassú tűzönt ropogósra sütjük saját zsírjában, majd leszűrjük, és félretesszük a zsírt. A csuszatésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, összekeverjük a kiolvadt zsírral, hozzáadjuk a tejfölt és a túrót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk a csuszát a ropogós szalonnával, és a harcsafasírt-paprikással tálaljuk.

Ha tetszett a Harcsafasírt-paprikás túrós csuszával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept