A tonhalpogácsa majonézzel az igazi, egyetértetek? Mit szóltok egy mangós-currys verzióhoz? De ne szaladjunk ennyire előre. A lecsepegtetett tonhalhoz hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, a finomra vágott hagymát, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belafacsarjuk a citromlevet, és belekeverjük a panko morzsát. Összegyúrjuk, majd hűtőben hagyjuk állni 10 percig. Ezután 8-10 db pogácsát formázunk belőle, és egy serpenyőben, kevés olajon, alacsonyabb hőfokon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.
A majonézt összekeverjük a lime lereszelt héjával és kifacsart levével, borssal, a curryporral és a kis kockákra vágott mangóval, majd ezzel tálaljuk a pogácsát.

Még több tonhalas receptre vagytok kíváncsiak? Meg tudjuk érteni, ez az a hal, ami borzasztóan egyszerűen beszerezhető, mégis rengeteg féle kaját ki lehet belőle hozni. A krémeket mindenki ismeri, ezek bármilyen fűszerezéssel elkészíthetőek, de ezek a receptek még extrábbak, mint a klasszik szendvicsfeltétek!



