Hozzávalók
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g zöldborsó (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 ek currypor
- 300 ml zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
- 100 g kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g zöldborsó (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 ek currypor
- 300 ml zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
- 100 g kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is. Bon appetit! Fogyasszátok melegen, de akár hidegen is.
Ha tetszett a tonhalas-borsós kuszkusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 0 g
Kalória: 333 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 53.8 g
Szénhidrát: 102.6 g
Zsír: 0 g
Kalória: 665.8 kcal