Húsételek

Ananászoscsirkeragukukoricásrizzsel

Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel
ananászos csirkeragu, megúszós kaják

Hozzávalók
A raguhoz
25 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
2 gerezd
fokhagyma
700 g
csirkemell
só, bors
560 g
konzerv darabolt ananász
2 ek
sárga currypor
3 kis konzerv
kókuszkrém
(495 ml)
1 mk
keményítő
30 ml
víz
A kukoricás rizshez
250 g
rizs
1 konzerv
kukorica
(340 g)
2 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
1 db
lime

Elkészítés

Az ananászos csirkeragu elkészítéséhez egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd kb. 4 percig dinszteljük. Közepesen magasra kapcsoljuk a hőfokot és beletesszük a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet, sózzuk és borsozzuk. 

Kb. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt is, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel, majd egy rövid, kb. fél perces pirítás után felöntjük a kókuszkrémmel. A keményítőt elkeverjük a vízben és besűrítjük vele a ragut. Kb. 1 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük kb. 12 perc alatt, majd leszűrjük és meleg vízzel átmossuk. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a frissen aprított petrezselymet is. Tányérra szedjük a rizst, mellé kanalazzuk a ragut és limegerezdekkel tálaljuk.

ananaszos-csirkeragu
Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Szereted az extrás ízkombókat? Párosítsd az ananászt húsokhoz más kajákban is!

Teriyaki csirkecomb grillezett ananásszal

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Cajun pulykamell ananászos salsával

www.streetkitchen.hu

Ilyen és ehhez hasonló ragukat rengetegszer készítettem, amikor kollégista voltam. Természetesen Indiában. :D És hogy miért kedveltem? Mert pikk-pakk elkészült, így a főzés nem ment más hasznos dolgok rovására, mint például a tanulás. :D

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
25 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
2 gerezd
fokhagyma
700 g
csirkemell
só, bors
560 g
konzerv darabolt ananász
2 ek
sárga currypor
3 kis konzerv
kókuszkrém
(495 ml)
1 mk
keményítő
30 ml
víz
A kukoricás rizshez
250 g
rizs
1 konzerv
kukorica
(340 g)
2 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
1 db
lime

Az ananászos csirkeragu elkészítéséhez egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, majd kb. 4 percig dinszteljük. Közepesen magasra kapcsoljuk a hőfokot és beletesszük a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet, sózzuk és borsozzuk. 

Kb. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt is, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel, majd egy rövid, kb. fél perces pirítás után felöntjük a kókuszkrémmel. A keményítőt elkeverjük a vízben és besűrítjük vele a ragut. Kb. 1 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük kb. 12 perc alatt, majd leszűrjük és meleg vízzel átmossuk. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a frissen aprított petrezselymet is. Tányérra szedjük a rizst, mellé kanalazzuk a ragut és limegerezdekkel tálaljuk.

ananaszos-csirkeragu
Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Szereted az extrás ízkombókat? Párosítsd az ananászt húsokhoz más kajákban is!

Teriyaki csirkecomb grillezett ananásszal

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Cajun pulykamell ananászos salsával

Ha tetszett az Ananászos csirkeragu kukoricás rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept