Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 1 ½ üveg cider (330 ml-es kiszerelés)
- olaj
- 1 konzerv ananász (300 g)
- só, bors
- 150 ml tejszín
- 2 tk keményítő
- 1 tk mustár
- 200 g rizs
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 1 ½ üveg cider (330 ml-es kiszerelés)
- olaj
- 1 konzerv ananász (300 g)
- só, bors
- 150 ml tejszín
- 2 tk keményítő
- 1 tk mustár
- 200 g rizs
- ½ csokor petrezselyem
Az almacideres csirkeraguhoz először a csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk a csirkét. A cider cukortartalma miatt szépen karamellizálódni fog majd a hús. 2-3 perc pirítás után a serpenyőbe dobjuk az ananászt, és megkapatjuk. Felöntjük egy üveg ciderrel, és összeforraljuk. Nem kell sokáig forralni, ha csillapodik a habzás, nagyjából már jó is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Egy kevéske vízben elkeverünk 2 teáskanál keményítőt, majd hozzáöntjük a raguhoz. Egy percig rotyogtatjuk, amíg behúz a keményítő, majd beletesszük a mustárt.
A körethez a rizst az SK oldalán leírtak szerint készítjük el, majd a kész rizs mellé kanalazunk a raguból, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha tetszett az almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!