Hirdetés
Bespájzolva

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
500 g csirkemell
1 ½ üveg cider
olaj
1 konzerv ananász (300 g)
só, bors
150 ml tejszín
2 tk keményítő
1 tk mustár
200 g rizs
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Aki szereti az édeskés, szaftos ragukat, annak ezt feltétlen ki kell próbálnia. Villámgyorsan kész van, és ha szeretitek a gyümölcsöt, hússal kombinálni, ezt a receptet nektek találták ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
500 g csirkemell
1 ½ üveg cider
olaj
1 konzerv ananász (300 g)
só, bors
150 ml tejszín
2 tk keményítő
1 tk mustár
200 g rizs
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk a csirkét. A cider cukortartalma miatt szépen karamellizálódni fog a hús. 2-3 perc pirítás után a serpenyőbe dobjuk az ananászt, és megkapatjuk. Felöntjük egy üveg ciderrel, és összeforraljuk. Nem kell sokáig forralni, ha csillapodik a habzás, nagyjából már jó is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. 

Egy kevéske vízben elkeverünk 2 teáskanál keményítőt, majd hozzáöntjük a raguhoz. Egy percig rotyogtatjuk, amíg behúz a keményítő, majd beletesszük a mustárt.

A körethez a rizst az SK oldalon leírtak szerint elkészítjük el, majd a kész rizs mellé kanalazunk a raguból, és megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Ha tetszett az almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások