Húsételek

Borzascsirkemell

Borzas csirkemell

Hozzávalók
A bundához
1.3 kg
krumpli
(tisztított mennyiség)
só, bors
5 db
tojás
240 g
finomliszt
2 gerezd
fokhagyma
bő étolaj a sütéshez
A húshoz
1 kg
csirkemellfilé
só, bors
100 g
finomliszt
A tálaláshoz
330 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
200 g
reszelt edami sajt

Elkészítés

A borzas csirkemell bundájához a megpucolt krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percet állni. Ha letelt az idő, alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük. 

A csirkemelleket 12 db vékony szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába, és betesszük a kb. 170 fokra előmelegített étolajba. Oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat. 

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. A megsült hússzeleteket megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

borzas-csirkemell
Borzas csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

A borzas csirkemellen túl is vannak még borzongatóan jó kajáink:

Cukkinis mátrai borzaska

Tepsis mátrai borzaska

Mátrai borzaska 2.0

www.streetkitchen.hu

Ez az étel szerintem úgy tökéletes, ahogy van. Roppanós burgonyás bunda, fokhagymás tejföl, sok reszelt sajt és középen egy jó szelet hús. Szerintem ennél több nem is kell egy tökéletes fogáshoz.

Hozzávalók

6 főre
A bundához
1.3 kg
krumpli
(tisztított mennyiség)
só, bors
5 db
tojás
240 g
finomliszt
2 gerezd
fokhagyma
bő étolaj a sütéshez
A húshoz
1 kg
csirkemellfilé
só, bors
100 g
finomliszt
A tálaláshoz
330 g
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
200 g
reszelt edami sajt

A borzas csirkemell bundájához a megpucolt krumplit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percet állni. Ha letelt az idő, alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük. 

A csirkemelleket 12 db vékony szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a burgonyás masszába, és betesszük a kb. 170 fokra előmelegített étolajba. Oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, majd leitatjuk róla a felesleges olajat. 

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. A megsült hússzeleteket megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és rizzsel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

borzas-csirkemell
Borzas csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

A borzas csirkemellen túl is vannak még borzongatóan jó kajáink:

Cukkinis mátrai borzaska

Tepsis mátrai borzaska

Mátrai borzaska 2.0

Ha tetszett a Borzas csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept