Hirdetés

Cukkinis mátrai borzaska

Hozzávalók

2
főre
+
700 g cukkini
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 ek keményítő
só, bors
250 g csirkemell
2 tk liszt
bő olaj a sütéshez
4 ek tejföl
150 g trappista sajt
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cukkinis mátrai borzaska

Sikerült a mátrai borzaska – talán – alakbarátabb verzióját megcsinálni, méghozzá cukkinivel és kevés liszttel. Szerintem egyáltalán nem igényel köretet ez a recept, mert már tulajdonképpen abba burkoljuk a húst. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
700 g cukkini
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
2 ek keményítő
só, bors
250 g csirkemell
2 tk liszt
bő olaj a sütéshez
4 ek tejföl
150 g trappista sajt
1 kis csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A cukkinit lereszeljük egy tálba, megszórjuk 1 teáskanál sóval és 15 perce hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy nagy tálba rakjuk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és hagyjuk állni 5 percet.

A csirkemellet 2 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megszórjuk a liszttel. Beleforgatjuk a cukkinis keverékbe. Ha nem tapadna rá eléggé, a kezünkkel rásegíthetünk. Ezután egy nagyobb serpenyőbe 2 cm magasan olajat öntünk, és a közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát. 

Ha megsült, papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor megkenjük a tejföllel, ráreszeljük a sajtot és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

Ha tetszett a mátrai borzaska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások