A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük.

Ha nem maradt serpenyőben zsír, egy kis olajat öntünk rá, és a felkockázott vöröshagymát, valamint az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük a liszttel. Visszadobjuk a húst és a bacont, majd felöntjük a sörrel, jól elkeverjük, és kicsit beforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, rádobunk néhány ág kakukkfüvet és a babérlevelet, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy órán keresztül fedő alatt főzzük. Ekkor jöhet bele a felkarikázott répa és póréhagyma, valamint a felkockázott burgonya, és most már fedő nélkül, további 60-90 percig főzzük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
