Húsételek

Csevapajvárral,lepénnyeléstabuléval

Csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval

Hozzávalók
A tabuléhoz
200 g
bulgur
100 ml
olívaolaj
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
50 g
csemegeuborka
50 g
piros koktélparadicsom
50 g
sárga koktélparadicsom
1 csomag
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
koriander
1 db
lime
őrölt bors
A csevaphoz
2 csomag
csevapcsicsi pikáns ajvárral
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
pizzatésztából készült lepény

Elkészítés

A csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval recepthez először a bulgurt dupla mennyiségű vízzel, sóval és 1 evőkanál olívaolajjal egy mikrózható tálba rakjuk, és egy tányérral lefedve 10-12 perc alatt 900 W-on készre pároljuk.

A paprikákat és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk, a koktélparadicsomokat elfelezzük, az újhagymát pedig vékony karikákra vágjuk. Ha a bulgur kihűlt, hozzákeverjük a felaprított zöldségeket és az apróra vágott zöldfűszereket. Belereszeljük a lime héját, és belenyomjuk a levét is. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a maradék olívaolajat. 

A csevapcsicsákat közepesen forró grillen, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A pizzatésztából pedig kis lepényeket formázunk és azt is a grillre dobjuk, 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A kész csevapokat az ajvárral, a tabuléval és a lepénnyel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval (Fotó: Street Kitchen)

Még több csevapos kaja:

A legütősebb csevap ajvárral

Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

www.streetkitchen.hu

A csevap ajvárral és lepénnyel egy igazán nyári, laktató kaja, és nem kell érte Horvátországig utazni. A zöldséges tabulé ad egy frissességet ennek a verziónak, a lepény pedig a roppanósságáért felelős.

Hozzávalók

4 főre
A tabuléhoz
200 g
bulgur
100 ml
olívaolaj
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
50 g
csemegeuborka
50 g
piros koktélparadicsom
50 g
sárga koktélparadicsom
1 csomag
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
koriander
1 db
lime
őrölt bors
A csevaphoz
2 csomag
csevapcsicsi pikáns ajvárral
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
pizzatésztából készült lepény

A csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval recepthez először a bulgurt dupla mennyiségű vízzel, sóval és 1 evőkanál olívaolajjal egy mikrózható tálba rakjuk, és egy tányérral lefedve 10-12 perc alatt 900 W-on készre pároljuk.

A paprikákat és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk, a koktélparadicsomokat elfelezzük, az újhagymát pedig vékony karikákra vágjuk. Ha a bulgur kihűlt, hozzákeverjük a felaprított zöldségeket és az apróra vágott zöldfűszereket. Belereszeljük a lime héját, és belenyomjuk a levét is. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a maradék olívaolajat. 

A csevapcsicsákat közepesen forró grillen, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A pizzatésztából pedig kis lepényeket formázunk és azt is a grillre dobjuk, 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A kész csevapokat az ajvárral, a tabuléval és a lepénnyel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
Csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval (Fotó: Street Kitchen)

Még több csevapos kaja:

A legütősebb csevap ajvárral

Csevap pitával, ajvárral és grillzöldségekkel

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

Ha tetszett a Csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept