Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g darált marhanyak
500 g darált sertéstarja (a húsok mindenképpen zsírosabbak legyenek)
1 csipet szódabikarbóna
2 mk só
bors
1 mk cayenne bors
2 gerezd fokhagyma
50 ml víz

Az ajvárhoz

7 db piros kápia paprika
1 db padlizsán
1 - 2 ek olívaolaj
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt fahéj
1 ek szilvalekvár
1 tk balzsamecet

A fűszervajhoz

50 g vaj
1 tk kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só

A tálaláshoz

2 fej fokhagyma
tortilla
lilahagyma
lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legütősebb csevap ajvárral

Minden balkáni nyaralás szerves része az elmaradhatatlan csevap. Nyári esték hangulata a szádban, nemcsak nyáron! Erősen ajánlott nyárfüggőknek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g darált marhanyak
500 g darált sertéstarja (a húsok mindenképpen zsírosabbak legyenek)
1 csipet szódabikarbóna
2 mk só
bors
1 mk cayenne bors
2 gerezd fokhagyma
50 ml víz

Az ajvárhoz

7 db piros kápia paprika
1 db padlizsán
1 - 2 ek olívaolaj
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt fahéj
1 ek szilvalekvár
1 tk balzsamecet

A fűszervajhoz

50 g vaj
1 tk kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só

A tálaláshoz

2 fej fokhagyma
tortilla
lilahagyma
lime
Bevásárlólistához adom

A csevap hozzávalóit alaposan összekeverjük és minimum 12 órán át, de az a legideálisabb ha egy egész napig, hűtőben érleljük a sütés előtt.

A grillt felmelegítjük 150-160 fokra. A paprikákat és a padlizsánt egy serpenyőben a grillre helyezzük és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre sütjük, úgy hogy sütés közben legalább egyszer megforgatjuk őket. 10 perc után melléjük dobjuk az egész fej fokhagymákat is, ezek a tálalásnál jönnek majd nagyon jól! Ha a paprikák héja megfeketedett, egy edénybe tesszük őket és fedővel lezárjuk, majd legalább 10-15 percig hagyjuk saját gőzében állni, ezután tudjuk majd könnyen lehúzni a héját. A padlizsán ez idő alatt még maradhat a grillen, hogy teljesen megpuhuljon.  Ha a paprikák héját lehúztuk, hozzáadjuk a padlizsán kikapart húsát és az ajvár összes többi hozzávalóját. Botmixerrel lezúzzuk és kész is!

A hús sütése előtt a grillrácsot finoman megkenegetjük szalonnabőrrel/olajjal.

Az előkészített húsból vizes kézzel kb. 8-10 centi hosszú és hüvelykujjnyi vastagságú rudakat formálunk, és mehetnek is a grillre, amin csak finom parázs lehet már. (Vigyázzunk: a közvetlen tűz felett nem tudjuk megsütni: akkor kívül megég, kiszárad, belül pedig nyers marad!) Óvatosan megforgatjuk őket egyszer-kétszer és nagyjából 10-15 perc alatt tökéletesre sülneki a csevapok.

A fűszervajhoz a szobahőmérsékletű vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

A tálalás előtt a tortillalapokat lepirítjuk a grillen, majd hagymát aprítunk – ez mindenképpen kell a csevaphoz – és már tálalhatunk is.  A tortillára teszünk az ajvárból. Erre néhány csevapot ültetünk, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával.. Mehet mellé a sült fokhagyma, a felvágott lime és a kakukkfüves fűszervaj is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások